Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.04.2024

Перспективи розвитку співпраці у галузі вищої освіти між Україною та Австрією

   Команда Національного технічного університету "Дніпровська політехніка" разом з провідними австрійськими та українськими університетами взяла участь в обговоренні питань розвитку кооперації у сфері вищої освіти, врядування і менеджменту вищої школи.

   16 квітня 2024 року відбулася зустріч керівництва Посольства Республіки Австрія в Україні, Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації, Федерального міністерства освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, Міністерства освіти і науки України, Національного Еразмус+ офісу в Україні, вищих шкіл Австрії й України.

2.jpg


   Зустріч проходила на базі Ужгородського національного університету.

   Якоб Каліче, виконавчий директор Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD) зазначив, що радий бачити таку кількість колег, попри далеку відстань, яку подолали гості: “Для нас є великою честю бути присутніми на цьому стратегічному заході для обговорення майбутнього співробітництва між двома країнами."

1.jpg

   Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, який долучився до події, наголосив: “Імідж Австрії є дуже позитивним, як країни, що є нашим другом та готова прийти на допомогу в разі потреби. Ми б хотіли розпочати нові сторінки співпраці, яка буде двосторонньою та буде напрацьовуватися напряму між університетами. Щиро сподіваюся, що ця зустріч матиме плідні результати – зокрема, спільні проєкти стажування, співпраця між вишами, програми подвійних дипломів”.

   Протягом заходу було представлено досвід співпраці між університетами України та Австрії, розглянуто пріоритети й виклики розвитку вищої освіти України та визначено перспективи участі університетів у програмах Erasmus+, OEAD, Horizon Europe. Теми, над якими працювали робочі групи: розвиток спроможностей: врядування і менеджмент вищої школи; розвиток спроможностей: розбудова навчання й удосконалення викладання задля підвищення привабливості українських ЗВО; роль ЗВО у відбудові України; пріоритети співробітництва у галузі медицини. Робочі групи українських і австрійських колег напрацьовували ідеї щодо розвитку партнерства та спільних проєктів.

   Наступним етапом співробітництва є зустріч у Відні.


   Організаторами заходу виступили: OeAD Cooperation Office Odessa Бюро кооперації в Одесі, Austrian Federal Ministry of Education, Science and Research, National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team, Ministry of Education and Science of Ukraine.

 




 Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"







До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт