Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
05.02.2024

Посилюємо конкурентоспроможність українських університетів, формуємо нове прогресивне покоління керівників ЗВО

Викладачі НТУ «Дніпровська політехніка» взяли участь у програмі професійного розвитку з інтернаціоналізації вищої освіти. Минулого тижня завершилась п’ятиденна школа для викладачів Альянс українських університетів AUU Global Synergy присвячена COIL (Collaborative Online International Learning).

4.jpg

Участь в програмі професійного розвитку з інтернаціоналізації вищої освіти взяли 34 учасники з 6 провідних університетів Альянсу, а саме:
 - Запорізького національного університету,
 - Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
 - Маріупольського державного університету,
 - Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»,
 - Національного університету «Львівська політехніка»,
 - Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.



В межах навчальної програми 11 тренерів-практиків COIL з усього світу, які є справжніми фахівцями та ідейниками міжнародного онлайн навчання, поділилися власним досвідом запуску та ведення проєктів COIL. Ця ініціатива була розроблена, щоб надати членам Альянсу та їхнім викладачам досвід, необхідний для ефективного використання інструменту COIL (Спільного міжнародного онлайн-навчання), сприяння міжкультурній співпраці, збагачення освітнього контенту та культивування стійких глобальних партнерств, а також зміцнення освітнього ландшафту в українських університетах, акцентуючи на взаємозв’язку та інноваціях.
Відмінною рисою програми є її зосередженість на сприянні викладацьким ініціативам COIL, охоплюючи не лише проєкти з іноземними партнерами, але й спільні навчальні онлайн-проєкти між українськими партнерами.

3.jpg


Значна частина активностей в межах навчання включала практичний компонент, завдяки чому можна було негайно застосувати набуті знання та навички. Сесії з тренерами-практиками охоплювали різну тематику: від управління проєктом СОIL, міжкультурного розуміння та до широкого набору електронних інструментів для роботи в онлайн форматі.Такі офлайн події – це можливість отримати неймовірні результати не лише у впровадженні COIL, а й у розширенні зв'язків між університетами, як українськими, так і закордонними.

1.jpg


«Спільні ціннісні орієнтири, прагнення щодо змін на краще у поєднанні з ефективними комунікаціями є запорукою успіху. Чудова та неповторна атмосфера проєкту сприяє та мотивує до розвитку. В освітньому та науковому процесах немає сторін учасників. Роботодавці, бізнес, студенти, батьки, вчені — ми всі єдина команда, яка повинна постійно вчитися. Створюємо майбутнє вже сьогодні!»,— переконаний Олександр Азюковский, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

2.jpg


Координатором напрямку COIL у НТУ «Дніпровська політехніка» є Center for International Cooperation of DniproTech Інформаційний партнер Альянсу – Освіта.ua.
Дякуємо нашим міжнародним колегам з SUNY COIL Center (USA), DePaul University (USA), EducationUSA, Education University of Hong Kong, University of Potsdam (Germany), Catholic University of Manisalez (Colombia), The Hague University of Applied Sciences and Utrecht University (the Netherlands) за щиру академічну солідарність та партнерство!


Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка" 

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт