Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
15.01.2024

Дніпровська політехніка підписала меморандум про співпрацю з АТ "Укргарзвидобування"

укргаз.jpg


Наприкінці 2023 року Акціонерне товариство «Укргазвидобування», Івано-Франківський Національний технічний університет нафти і газу, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу уклали Меморандум про співпрацю.

Метою цього Меморандуму є вдосконалення нафтогазової освіти України, зокрема, шляхом організації практико-орієнтованого освітнього процесу підготовки фахівців, співробітництво та об’єднання зусиль, спрямованих на підготовку фахівців згідно з потребами сучасних підприємств нафтогазової галузі, а також співпраця у науково-освітній та інноваційній сферах.

Підписання Меморандуму стало логічним продовженням співпраці між АТ «Укргазвидобування» та провідними закладами вищої освіти, яка розпочалася у листопаді 2022 року з роботи над розробленням професійного стандарту «Фахівці з буріння».

Для розроблення професійного стандарту було сформовано робочу групу, до складу якої входили і представники «Дніпровської політехніки»: Євгеній Коровяка, завідувач кафедри нафтогазової інженерії та буріння та Андрій Ігнатов, доцент цієї ж кафедри.

Професійний стандарт «Фахівці з буріння» внесено Національним агентством кваліфікацій до державного Реєстру кваліфікацій і відтепер він є основою для формування професійної кваліфікації.

Наступним кроком стане актуалізація стандарту вищої освіти та імплементація професійного стандарту в освітньо-професійні програми за спеціальністю 185 «Нафтогазова інженерія та технології», зокрема впровадження траєкторії практико-орієнтованого навчання.

До слова, АТ «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» є найбільшою газовидобувною компанією у Центральній і Східній Європі. В Україні це великий гравець, що видобуває 70% природного газу та об'єднує 11 філій в регіонах: три газопромислові управління «Львівгазвидобування», «Полтавагазвидобування», «Шебелинкагазвидобування», науково-дослідний інститут УкрНДІгаз, п’ять сервісних філій БУ «Укрбургаз», УГВ-Сервіс, Укргазпромгеофізика, САРС «Лікво» та Укргазспецбудмонтаж, Управління з перероблення газу та газового конденсату.


Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка" за інформацією кафедри нафтогазової інженерії та буріння НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт