Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
24.11.2023

І в пам’яті, і в серці… До 100-річчя від дня народження заслуженого професора Дніпровської політехніки М. Я. Біліченка.

У холодні дні листопада тепла атмосфера аудиторії 1/25 зібрала колег, рідних, учнів, аби вшанувати пам’ять видатної особистості в історії університету Миколи Яковича Біліченка. Сьогодні його сторічний ювілей.

2.jpg


Увагу гостей свята привернула виставка «Патріот гірничого», підготовлена співробітниками нашої бібліотеки, а також відеоряд про дитячі, юнацькі, воєнні роки й студентські будні, наукову, громадську діяльність та життя родини Біліченків.

3.jpg

Завідувач кафедри транспортних систем та енергомеханічних комплексів Л.Н. Ширін зробив короткий екскурс сторінками життєвого шляху незабутнього ювіляра. Перший проректор А.В. Павличенко зазначив, що у Дніпровській політехніці жива традиція вшанування пам’яті видатних людей, які зробили значний внесок у розвиток університету.

4.jpg

5.jpg

Микола Якович Біліченко справді був легендарною різносторонньою особистістю. На вигляд суворе обличчя, а насправді добра і відкрита душа. Він любив студентів, викладачів, співробітників і знаходив з ними спільну мову. Про це з особливою теплотою згадували Ю.Т. Хоменко, А.Ф. Косолапов, В.О. Салова, О.Б. Іванов, І.П. Гаркуша, К.С. Заболотний, В.І. Бондаренко, подруга родини пані Тетяна. Безперечно, Микола Якович Біліченко прожив життя, щоб зробити цей світ кращим. Світла йому пам’ять.

бил1.jpg






Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"
Фото — кіноцентр "Юність"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт