Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
12.10.2023

Безпечна та спроможна громада: у Дніпровській політехніці пройшов міжнародний форум

За ініціативою НТУ «Дніпровська політехніка» та при підтримці органів державної влади, місцевого самоврядування, провідних промислових компаній регіону, вітчизняних та закордонних закладів вищої освіти 11-13 жовтня 2023 року на базі університету проходить Міжнародний форум: безпечна, комфортна та спроможна територіальна громада. Науковці, керівники підприємств, представники бізнесу, місцевого самоврядування, українських та закордонних вишів об’єднали зусилля задля розробки концепції відновлення України. А також, щоб обміркувати питання специфіки адаптивного управління громадами під час бойових дій та подолання їх наслідків. Відкрили захід ректор Олександр Азюковський та заступник начальника управління науки, вищої та професійної освіти департаменту освіти і науки ОДА Микола Кравченко.

2.jpg

3.jpg

7.jpg

 «Нині всім нам потрібно підлаштовуватися під реалії воєнного сьогодення, змінюватися, вміти долати нові виклики. Тільки так ми зможемо вистояти та попри все розбудувати сучасну країну, яку чекають у європейській родині. Я рада, що наша наукова спільнота доєднується до вирішення проблем громад. Дякую усім учасникам за небайдужість, прогресивність та готовність діяти заради процвітання рідного краю. Разом наші рішення точно будуть грамотними та ефективними», — зазначила у своєму зверненні до учасників заходу Тетяна Дацько – начальниця управління моніторингу соціально-економічних процесів та підтримки місцевих ініціатив Дніпропетровської обласної ради.

1.jpg

 З вітальним словом до учасників форуму звернулася Ірина Фоменко - керівниця PR управління Почесного Консульства Австрійської Республіки в місті Дніпро. «Від імені Почесного Консульства Австрійської Республіки в місті Дніпро висловлюю підтримку Національному Технічному Університету «Дніпровська Політехніка» у всіх важливих для нашого регіона, нашої країни ініціативах і у проведенні Міжнародного форуму. – зазначила вона. - Нехай цей Форум стане символом практичних кроків та практичною платформою встановлення ділових стосунків між науковцями, владою, бізнесом та громадами щодо розробки стратегічної концепції відновлення України, а також обговорення питань щодо специфіки адаптивного управління громадою під час бойових дій та використання передового досвіду у подоланні їх наслідків».

5.jpg

6.jpg

 На форумі учасники обговорили ряд актуальних питань щодо специфіки адаптивного управління громадою під час бойових дій та використання передового досвіду у подоланні їх наслідків, особливостей функціонування економіки, енергетики, гірничої промисловості, сфери будівництва цивільних і промислових (міських) споруд, відновлення та будівництва доріг, розв'язання проблем екології, організації освітнього процесу в надзвичайних ситуаціях, в умовах війни та у майбутньому повоєнному періоді. Так, зокрема, директорка управління персоналом Торговельно-виробничої корпорації «Ольвія» Яна Євглевська виступила з доповіддю про актуальність колаборації освіти та бізнесу для виправлення кадрового дисбалансу, а виконуючий обов’язки директора КП «Агентство розвитку Дніпра» ДМР Олександр Витвицький презентував широкій громаді проєкт «Інвестиції – гарантії відновлення. Індустріальний парк міста Дніпро «Innovaition forpost».

9.jpg

 Фахові та авторитетні доповідачі з Дніпровської політехніки розкрили глобальні проблеми кожної інфраструктури, яка постраждала внаслідок введення бойових дій на території нашої країни: руйнування житлового фонду - професор Олександр Шашенко, енергетика та енергоспроможність – професор, академік НАН України Геннадій Півняк та доцент Іван Луценко, екологічні наслідки воєнної агресії - професор Артем Павличенко, мінна небезпека - професор Юрій Чеберячко, можливості розвитку територіальних громад – професорка Олександра Вагонова, моніторинг освітніх програм – доцентка Олена Яворська.

8.jpg

Головний акцент заходу - це об'єднання зусиль представників освіти, влади та бізнесу у відновленні країни та створенні спроможних успішних громад регіону, і ми робимо все від нас залежне, щоб досягти цієї мети в той час, як наші Збройні Сили дають нам таку можливість.


Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"
Фото — кіноцентр "Юність"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт