Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
28.09.2023

Зустріч з ректором Університету Вітаутаса Великого

28 вересня спільнота НТУ «Дніпровська політехніка» на чолі з ректором Олександром Азюковським зустріла у стінах нашого вишу почесного гостя з Литви Йозаса Аугутіса, ректора Університету Вітаутаса Великого.

1.jpg

Олександр Азюковський презентував Дніпровську політехніку, розповів про історію, становлення, унікальну структуру та відомих випускників університету. Для гостя провели екскурсію майновими комплексами вишу, де він на власні очі побачив стрімкі темпи оновлення наших освітніх просторів, наші нові лабораторії, хаби, освітні центри, студентські та дитячі простори.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

7.jpg



Україну і Литву поєднує глибоке взаєморозуміння, і це знайшло відображення в сьогоднішній надзвичайно теплій зустрічі. Протягом дня встигли обговорити:
- нові напрямки розвитку співпраці між НТУ «ДП» та УВВ;
- нові можливості навчання та стажування у Литві студентів, аспірантів та науково-педагогічних співробітників НТУ «ДП»;
- поточні питання реалізації спільних українсько-литовських магістерських програм, започаткованих НТУ «ДП» та УВВ;
- напрями та перспективи міжнародної співпраці українських та литовських науковців у сфері виконання міжнародних проєктів.

9.jpg

10.jpg

Ця зустріч була надзвичайно цінною для обміну знаннями та досвідом між університетами. Зазначимо, що НТУ «Дніпровська політехніка» та Університет Вітаутаса Великого об'єднує багаторічна щира дружба. Литовський заклад освіти активно допомагає Політехніці й цю підтримку важко переоцінити.

До слова, Університет Вітаутаса Великого у м. Каунас (Литва) було засновано у 1922 році. У першій половині 20-го століття це був єдиний університет Литви, тому в ньому був зібраний увесь інтелектуальний потенціал нації. У 1930 р. йому було присвоєно ім’я Вітаутаса Великого.


Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото кіностудія "Юність"

 




До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт