Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.09.2023

Дніпровська політехніка, як унікальний майданчик для Центру сертифікації і підготовки фахівців

Захід організовано за ініціативи НТУ «Дніпровська політехніка» та Навчально-наукового центру «Школа бізнесу» НТУ «Дніпровська політехніка» спеціально для представників закладів професійно-технічної освіти, коледжів та вищої освіти міста Дніпра та Дніпропетровської області. Метою форуму є надання роботодавцям та освітянам рекомендацій щодо розроблення актуальних професійних стандартів та створення кваліфікаційних центрів.

3.jpg


Відкриваючи форум, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук відзначив необхідність та своєчасність проведення подібних ініціатив.

1.jpg


Учасники форуму обговорили сучасні виклики до порядку розроблення і затвердження професійних стандартів, професійні кваліфікації й стандарти, процедуру відкриття кваліфікаційних центрів та розвиток людського капіталу.

4.jpg


«Люди вірять, що Україна буде успішна, і працюють вже зараз на майбутнє. Нам потрібно наситити ринок кваліфікованими працівниками робочих професій, цим і займуться Центри сертифікації, - зазначив голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк. – А Дніпровська політехніка - чудовий майданчик для Центру сертифікації та підготовки фахівців
НТУ «Дніпровська політехніка» має неабиякий досвід в запровадженні кваліфікаційних центрів, яким і поділилася з учасниками форуму.

2.jpg


Сьогодні в Україні вже діє 42 кваліфікаційні центри, у яких свої навички можна підтвердити за 155 професійними кваліфікаціями. Станом на сьогодні 1579 осіб вже підтвердили свою професійну кваліфікацію у кваліфікаційних центрах і успішно працюють за новою професією.
Окрім іншого, на заході обговорили актуальні питання взаємодії бізнесу, освіти та громадських організацій з підготовки професійних кадрів в умовах війни й відновлення економіки України та окреслили шляхи подальшої співпраці.

5.jpg


Співорганізаторами форуму виступили Національне агентство кваліфікацій, Дніпропетровська обласна військова адміністрація, Дніпропетровська обласна рада, Дніпровська міська рада, Дніпропетровська обласна асоціація органів місцевого самоврядування, Всеукраїнська асоціація роботодавців, Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, Федерація організацій роботодавців Дніпропетровської обласної організації роботодавців, Торгово-промислова палата Дніпропетровської області, Головне управління статистики у Дніпропетровській області.

Дякуємо всім за плідну співпрацю!




Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото кіностудія "Юність"



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт