Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
29.03.2023

Разом з ДТЕК Енерго забезпечуємо стійкість енергосистеми України

В НТУ «Дніпровська політехніка» зустрілися з представниками компанії ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».
На підприємстві склалася вкрай критична ситуація з забезпеченням фахового, кваліфікованого персоналу для виконання планових обсягів робіт з видобутку вугілля та проведення гірничих виробок. На теперішній час мобілізовано 3 215 працівників, що складає майже 28 % від загальної чисельності працюючих чоловіків підприємства. У зв’язку з цим компанія вже сьогодні відчуває значний дефіцит інженерно-технічних кадрів спеціальності 184 «Гірництво». Ще більш критичною ситуація може стати через деякий час після закінчення війни та під час відновлення галузі.
У цьому році значна кількість працівників підприємств, які входять складу ТОВ «ДТЕК Енерго», стали студентами НТУ «Дніпровська політехніка» за різними формами навчання, але цього недостатньо. Тому компанія ТОВ «ДТЕК Енерго» звернулась до Міністерства освіти і науки України з проханням дозволити НТУ «Дніпровська політехніка» провести додатковий набір студентів на спеціальність 184 «Гірництво» в бакалаврат та магістратуру на денну та заочну форми навчання на контрактній основі.
Наразі близько 400 співробітників підприємства потребують підвищення кваліфікації. Задля цього компанія своїм коштом фінансує навчання перспективних співробітників. А це, своєю чергою, надасть можливість компанії зменшити дефіцит інженерно-технічних спеціалістів, що дозволить і надалі стабільно видобувати вугілля та забезпечувати роботу вітчизняних ТЕС.

0.jpg



Підприємство ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» – це найбільше вугледобувне підприємство України, яке видобуває понад 87 % загального об’єму вугілля в Україні, що забезпечує роботу вітчизняних ТЕС. Робота ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» є критично важливою для забезпечення роботи енергетичних об’єктів, промисловості та задоволення потреб населення. В умовах російської агресії збереження високого рівня вуглевидобутку є критично необхідним для підтримки енергетичного комплексу України.

Прес центр НТУ "Дніпровська політехніка"
Фото кіноцентр "Юність"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт