Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.02.2024

Дніпровська політехніка отримала новітнє обладнання для навчання та наукових досліджень з кібербезпеки від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

На початку 2024 року НТУ «Дніпровська політехніка» отримав комп’ютерне та комунікаційне обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Технічна допомога надана USAID через Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» і включає 180 одиниць комп'ютерного та комунікаційного обладнання (два потужні сервери з джерелами безперервного живлення, керовані та некеровані комутатори з додатковими модулями для оптичних ліній, точки доступу WiFi, монітори та персональні комп’ютери для обладнання двох повноцінних мультимедійних навчальних класів на 40 місць з відеокамерами та гарнітурами, 12 ноутбуків, багатофункціональні пристрої, телевізори та мультимедійні проєктори), які дають змогу відбудувати та модернізувати освітню ІТ-інфраструктуру закладу вищої освіти.

thumbnail_IMG_20240209_110431-1024x768.jpg

thumbnail_IMG_20240209_113027.jpg

Завідувач кафедри безпеки інформації та телекомунікацій НТУ "Дніпровська політехніка" професор Валерій Корнієнко висловив щиру вдячність громадянському суспільству та уряду Сполучених Штатів Америки за вагому підтримку України, зокрема в галузі освіти та науки в цей критичний час. Також він відзначив своєчасність надання обладнання, як наступного кроку в рамках Проєкту USAID Кібербезпека, який логічно продовжує реалізовані раніше етапи з підвищення кваліфікації викладачів та практичної підготовки студентів на міжнародних полігонах з кібербезпеки та CTF-змаганнях.

1707729993096-1024x768.jpg

thumbnail_IMG_20240209_111913.jpg

thumbnail_IMG_20240209_111652.jpg

У закладі наразі навчається 500 майбутніх спеціалістів з кібербезпеки та захисту інформації за трьома рівнями підготовки, і завдяки підтримці від Проєкту USAID Кібербезпека вони отримали можливість проводити наукові дослідження, готуватися до участі у студентських кіберзмаганнях, реалізовувати інноваційні проєкти та стартапи для забезпечення кіберстійкості об’єктів критичної інформаційної інфраструктури. Отримана техніка надасть можливість розгорнути власний тренувальний кіберполігон, підвищити якість науково-практичних досліджень та методик викладання профільних дисциплін.

1707739277797.jpg thumbnail_IMG_20240209_112156.jpg

Загалом, Проєкт USAID Кібербезпека передав 5 тисяч одиниць техніки та 4 тисячі ліцензій для 25 університетів. Це понад 50% усіх ЗВО України, де проводиться навчання за спеціальністю «Кібербезпека та захист інформації». Більшість закладів, які отримали техніку, постраждали від обстрілів та бомбардувань Росії або втратили приміщення для навчання, тож нове комп’ютерне обладнання допоможе їм відновити освітній процес.

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» є провідним навчально-науковим центром з розв’язання проблем інноваційного розвитку суспільства на умовах використання нових чинників сучасного технологічного укладу. Університет спрямовує свою діяльність на забезпечення інноваційного розвитку економіки шляхом створення розвиненої бази ресурсів України та наукоємних технологій їх ефективного використання.

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» працює над зменшенням та потенційним усуненням вразливостей кібербезпеки в секторах критичної інфраструктури України, а також над розвитком нових кадрів у кібербезпеці, розбудовою потенціалу талантів, та над посиленням спроможності України у підготовці до кібератак.


Координатор Проєкту USAID

«Кібербезпека критично важливої

інфраструктури України» в НТУ "Дніпровська політехніка"

Дмитро Тимофєєв


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт