Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
24.01.2024

Фахівці Дніпровської політехніки взяли участь у круглому столі «Проблеми при будівництві та експлуатації київського метрополітену»

Профільні експерти з усієї країни з'їхалися у Київ обговорити проблеми підтоплення одного з тунелів столичного метро. Зустріч організували депутати Київради. На ній були присутні, зокрема, науковці з Львівського, Харківського та Полтавського політехнічних університетів, КНУБА і НУБІП. Дніпровську політехніку, що має унікальну школу геології та підземного будівництва, представляли:

  • фахівець з геології Юрій Хоменко, Кафедра загальної та структурної геології 
  • фахівець з підземного будівництва Олексій Григор'єв, Кафедра будівництва, геотехніки і геомеханіки 
  • фахівці з електроенергетики Іван Луценко та Євген Кошеленко, Кафедра електроенергетики

стіл1.jpg

 Обговорювалися такі питання, як:
  1. Аварія тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська»: проєкт заходів для повного захисту (герметизації) станцій та тунелів від впливу зовнішнього середовища у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
  2. Як підвищити безпеку руху поїздів, запобігти просіданню тунелів та виникненню техногенних ситуацій;
  3. Головні проблеми будівництва чотирьох станцій Сирецько-Печерської лінії від станції «Сирець» — «Мостицька», «Варшавська», «Виноградар», «Маршала Гречка».
  4. Недотримання будівельних норм при зведенні будівель, споруд ТРЦ поруч із метро та над метро.
  5. Зміна геологічної структури ґрунтів при будівництві біля метро ТРЦ, ЖК або будівель. Як будівництво таких об'єктів впливає на структуру ґрунту та які негативні наслідки від незаконного будівництва біля метро.

стіл.jpg

Юрій Хоменко порадив зміцнити ґрунти, наприклад, за допомогою технології полімерної імпрегнації, яка широко використовується в Європі — в породи під тиском заганяються певні полімери. Експерти обговорили, як можна запобігти просіданню тунелів та виникненню техногенних ситуацій, зміну геологічної структури ґрунтів при будівництві поблизу метро, як таке будівництво впливає на ґрунти та які негативні наслідки від незаконного будівництва поруч із метро.

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт