Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
29.12.2023

Наша науковиця Олена Матухно – стипендіат Фонду Гумбольдта!

Матухно.jpg


З 1973 року Фонд Alexander von Humboldt спонсорує висококваліфікованих постдокторантів з інших країн, присуджуючи дослідницькі стипендії. Зокрема, з 1998 року Фонд Гумбольдта підтримує вчених через дослідницькі стипендії Георга Форстера для постдоків і досвідчених дослідників. Дослідницька стипендія Георга Форстера надає можливість вченим здійснювати свої проєкти у тісній співпраці з німецькими науковими інститутами, ознайомитися з німецьким дослідницьким середовищем та брати участь в академічних дискусіях. Стипендія зазвичай триває від 6 до 24 місяців. Дослідницьку стипендію імені Георга Форстера за період її існування отримав лише 21 дослідник з України.

У липні 2023 року стипендію імені Георга Форстера для досвідчених дослідників виборола доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка», к.т.н. Олена Матухно. Проєкт в межах дослідницької стипендії Георга Форстера, який Олена Матухно виконуватиме протягом 18 місяців, починаючи з лютого 2024 року, орієнтований на досягнення кліматичних цілей в українській чорній металургії. Він стосуватиметься вирішення двох конкретних завдань.

Перше полягатиме в розробці рекомендацій для допомоги політикам та потенційним національним і міжнародним інвесторам у виборі відповідної стратегії декарбонізації чорної металургії в Україні під час післявоєнної відбудови з метою досягнення відповідності показників викидів парникових газів національним кліматичним цілям. Друге завдання стосуватиметься обліку викидів у системі торгівлі викидами (СТВ), який має забезпечуватися в Україні відповідно до міжнародних та європейських стандартів.

Німецьке агентство з навколишнього середовища (Umweltbundesamt, UBA) є приймаючою установою, що супроводжуватиме роботу доцента Олени Матухно над виконанням дослідженням. Досліди проводитимуться на базі Німецького управління з торгівлі викидами (DEHSt) при Німецькому агентстві з навколишнього середовища (UBA), яке є компетентним національним органом з реалізації Європейської схеми торгівлі викидами (EU ETS) та Національної схеми торгівлі викидами (nEHS).

Вітаємо Олену Матухно з престижною стипендією і міжнародним визнанням кваліфікації та фаховості! 

Бажаємо творчого натхнення та успішного виконання проєкту!

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт