Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
23.11.2023

«Лідери трансформації університетів задля відновлення України»

Команда НТУ «Дніпровська політехніка» спільно з представниками ще 5 провідних українських університетів бере участь у пілотному циклі програми "Лідери трансформації університетів задля відновлення України". Програма створена за ініціативи Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Британською Радою в Україні та покликана сформувати нове прогресивне покоління керівництва закладів вищої освіти й посилити конкурентоспроможність українських університетів.
Навчання забезпечують як британські партнери (Університет Кардіффа), так і найкращі українські експерти, інтелектуали та бізнес-тренери. Це має започаткувати новий рівень підтримки лідерів українських закладів вищої освіти.

Пілотний цикл програми «Лідери трансформації університетів задля відновлення України» триває з жовтня 2023 року до лютого 2024-го. Участь у ньому беруть шість провідних університетів України: Національний технічний університет "Дніпровська політехніка", Національний університет "Львівська політехніка", Запорізький національний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Маріупольський державний університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.
Під час проєкту відбувається не лише навчання керівництва українських закладів вищої освіти, але й створюється справжнє ком'юніті однодумців.

Програма «Лідери трансформації університетів задля відродження України» спрямована на:
 – розвиток і залучення нового покоління лідерів вищої освіти / творення лідерського резерву;
– посилення інституційної спроможності університетів України, які демонструють здатність до розвитку та змін;
– створення та зміцнення відносин між університетами Великої Британії та України.
Завдяки цій програмі університети отримають нові можливості для спільних досліджень із міжнародними партнерами й університетами, забезпечення мобільності українських студентів, фінансової стійкості та автономії закладів вищої освіти.

У межах програми заплановано провести 4 модулі: «Нова роль університетів»; «Стратегії та зміни у вищій освіті»; «Лідерство та університетська автономія»; «Управління фінансами та проєктний менеджмент для розвитку університету».

У лютому 2024 року команди університетів будуть презентувати проєкти інституційних змін.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg




Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт