Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
28.11.2023

Партнерство з ІТ-компанію SoftServe: що це дає студентам Політехніки

НТУ «Дніпровська політехніка» та ІТ-компанію SoftServe пов’язує давнє та щільне партнерство. Все починалося з низки поодиноких технічно-консультативних заходів, які перетворилися у спільні потужні освітянські проєкти. У 2021 році ми підписали меморандум про співпрацю, а вже в новому навчальному 2022-му студенти спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення факультету інформаційних технологій мали змогу навчатися за оновленою програмою підготовки за ІТ-спеціальностями з елементами дуальної освіти.

2.jpg

Наші партнери з компанії SoftServe вважають, що доцільно в першу чергу дати необхідні знання викладачам, щоб вони потім змогли передати все це студентам.В оновлених освітніх програмах спеціалісти компанії оптимізували порядок вивчення предметів, актуалізували та доповнили навчальні курси. Студенти мають можливість працювати з досвідченими менторами SoftServe, відвідувати мотиваційні лекції про роботу в ІТ, поглиблені технічні курси, аби обрати свій стек технологій. А вже з третього курсу навчання, студентів інтегрують в реалії роботи в ІТ – вони можуть працювати в компанії над справжніми проєктами. Таким чином, ще до своєї першої роботи, студенти проходять посилену теоретичну підготовку, і мають можливість одразу використовувати на практиці отримані теоретичні знання. Виконання робочих завдань в компанії, при цьому, зараховуватимуться університетом за навчальною шкалою оцінок. Окрім того, з першого курсу йде інформування студентів щодо того, як працює компанія, як працювати з проєктами, які є ролі в проєктах, впровадження командної роботи.
Завдяки налагодженій комунікації взаємодія представників компанії зі студентами постійно модернізується, відповідно до відгуків. «Цього року для першого курсу додали формат змішаних івентів, коли студенти приходять до нас до офісу, вони дивляться якісь стріми – ми влаштовуємо телеміст, щоб вони бачили об’єми, масштаби нашої компанії, збираються студенти у Львові, у Києві, онлайн..., а потім вони вже наживо спілкуються у нас тут. Бо ми побачили по відгуках, що студентам не вистачає саме оцієї офлайн частини» - говорить Оксана Соболєва – координаторка дніпровського Центру розвитку талантів, SoftServe Стосовно ж того, чим це допоможе студентам Політехніки у майбутньому, то – пряма мова менеджера Центру розвитку талантів, SoftServe Тараса Ніколаєва - «Якщо ми кажемо про університетську освіту взагалі, то це така фундаментальна освіта, яка дає кругозір для студента… Але, отримуючи якісь додаткові можливості, що власне ми й пропонуємо, студент буде швидше розвиватися по кар’єрі, а також - те що ми видаємо - це як раз ті практики, які правда є в наявній компанії, так їм буде легше адаптуватися вже на робочому місці.»

1.jpg


До слова, SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України.





Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт