Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.11.2023

Круглий стіл «Обговорення проміжних результатів реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України»

2 листопада 2023 року в НТУ «Дніпровська політехніка» пройшов круглий стіл «Обговорення проміжних результатів реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України». Круглий стіл проводився в межах проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», що реалізовує ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Проєкт націлений на поступове відновлення ринку праці та надання населенню нових кар’єрних можливостей. Учасники проєкту: представники Проєкту USAID «Економічна підтримка України»; представники ГО «Міжнародна фундація розвитку»; представники закладів П(ПТ)О та вищої освіти; представники обласних державних адміністрацій України; представники компаній України у сферах аграрних перевезень, будівництва, машинобудування, обслуговування та сільського господарства.

9.jpg


З вступними словами виступили: Кірстен Пфайффер, заступниця керівника Проєкту USAID “Економічна підтримка України»; Анастасія Барцицька, к.ю.н., керівниця проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України»; Тетяна Дацько, начальниця управління моніторингу соціально-економічного розвитку та підтримки місцевих ініціатив виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, заступниця виконавчого директора Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування; Артем Павличенко, перший проректор НТУ «Дніпровська політехніка.

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Круглий стіл був представлений доповідями від провідних фахівців в різних галузях. Цілі заходу: обговорення проміжних результатів реалізації проєкту в регіонах, обмін досвідом і кращими практиками підвищення трудового потенціалу регіонів, встановлення взаємодії із зацікавленими сторонами для реалізації подальших планів підвищення інвестиційної привабливості регіонів.

8.jpg

Із початком повномасштабного вторгнення Україна зазнала катастрофічних руйнувань усіх видів інфраструктури та виробничих об’єктів. Як наслідок, тисячі людей були вимушені мігрувати, залишилися без можливості працювати, утримувати себе та свої сім’ї, підтримувати економіку країни. У зв’язку із цим потрібно було приймати важливі рішення та змінювати звичні принципи підготовки кадрів аби якнайшвидше змінити ситуацію на краще та знизити рівень безробіття.

7.jpg


Проєкт має посилити та сприяти розвитку трудового потенціалу України шляхом впливу на такі етапи формування кадрів як:
  навчання і перепідготовка для дорослих (включаючи вразливі групи населення та переміщених осіб);
 • підтримка бізнесу шляхом надання допомоги мікро-, малому та середньому бізнесу в опануванні нових навичок для своїх працівників;
 • підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти із метою вдосконалення освітніх програм і навчальних планів;
 • підвищення інвестиційної привабливості регіонів шляхом створення ефективних партнерств «освіта-бізнес».
Пріоритетними секторами економіки для проєкту є будівництво, машинобудування, виробництво, обслуговування та сільське господарство.
 У межах проєкту планується:
онлайн та очне навчання населення України твердим та м’яким навичкам для сприяння професійного розвитку та працевлаштування;
онлайн-тренінги з підвищення кваліфікації для викладачів університетів-партнерів;
курси підвищення (пере)кваліфікації для співробітників компаній-партнерів;
підвищення кваліфікації представників обласних державних адміністрацій щодо підвищення інвестиційної привабливості регіону шляхом створення ефективних партнерств «освіта-бізнес».
Успішна реалізація проєкту створить фундамент для розвитку трудового потенціалу на різних рівнях.

 Щиро вдячні за успішний та продуктивний обмін інформацією під час круглого столу.




Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото — кіноцентр "Юність"



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт