Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.07.2023

Участь науковців НТУ «Дніпровська політехніка» в конференції з екологічного відновлення земель у м. Лейпцігу (Німеччина)

В межах стратегічного співробітництва між НТУ «Дніпровська політехніка» та Ланкастерським університетом (Велика Британія) відбулась конференція з екологічного відновлення земель, в якій взяли участь науковці кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка» - професор Олександр Ковров та доцентка Ірина Клімкіна.

1.jpg

Презентації досягнень в галузі відновлення та фіторемедіації порушених та забруднених земель відбулись на кампусі Ланкастерського університету у м. Лейпциг (ФРН).

2.jpg

Учасниками конференції були фахівці в галузі біологічної рекультивації як з НТУ «Дніпровська політехніка», так і з інших університетів України: Дніпровський державний аграрно-екологічний університет, Український державний університет науки і технологій, Сумський державний університет, Державна установа "Науковий центр аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук Національної академії наук України".

3.jpg

Також зі змістовними доповідями виступили професор Герман Хайльмайєр (ТУ «Фрайберзька гірнича академія») та професор Нік Остле (Університет Ланкастеру). На пленарному засіданні експерти обговорили основні напрями й можливі технології фіторемедіації земель, що актуально в контексті стратегії повоєнного відновлення України. Технології фіторемедіації відрізняються унікальними особливостями відновлювати навколишнє середовище у найбільш екологічний спосіб, здійснюючи біодеструкцію органічних забруднювачів чи поглинання важких металів або радіонуклідів з ґрунтів.

4.jpg

Експерти представили цікаві доповіді стосовно унікальних рослин, які можуть накопичувати важкі метали з об’єктів довкілля та відновлювати пошкоджені ландшафти. Таке явище називають гіперакумуляцією, що розширює можливості прикладного застосування рослинних угруповань з метою біологічної рекультивації ґрунтів, відвалів гірських порід, сміттєзвалищ тощо. В цілому конференція створила передумови для об'єднання українських та європейських вчених з метою пошуку спільних ідей та інноваційних проєктів відновлення країни.


Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт