Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
04.04.2023

Участь в проєкті з розвитку німецько-української академічної співпраці

 

  15-25 березня в межах реалізації проєкту Тренінг курс «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-українська академічна співпраця 2022/2023» (координатор Лейбніц Університет Ганноверу, за підтримки DAAD) відбувся другий оффлайн вокршоп для представників міжнародних відділів українських університетів в Бонні і Ганновері. В Бонні учасники відвідали центральний офіс Німецької службі академічних обмінів (DAAD), Фонд Александра фон Гумбольдта (Alexander von Humbolt Foundation), Фонд німецьких наукових досліджень (DFG, German Research Foundation) та Спілку ректорів Німеччини (HRK, German Rectors’ Conference).  

11.jpg

  

   Під час зустрічі з генеральним секретарем DAAD Др. Каєм Сіксом та іншими представниками організації учасники вокршопу висвітлили актуальну ситуацію з проведення навчальної та наукової роботи університетів, озвучили наявні потреби та представили досвід участі університетських команд в поточних проєктах DAAD на підтримку України, наголосили на необхідності нових програм для підтримки системи вищої освіти України та німецько-української співпраці. Чекаємо на відкриття нових конкурсів.

2.jpg

 

  Друга частина вокршопу в Ганновері включала зустрічі з мерією міста Ганновер, Фондом Вольцваген (Volkswagen Foundation), Німецькою мережею наукових менеджерів (Wissenschaftsmanagement), ознайомлення з роботою відділу грантових заявок до ЄС фондів, також семінари й лекції з розвитку інтернаціоналізації від фахівців міжнародного офісу Лейбніц Університету Ганновер та запрошених експертів.

3.jpg

 

  Учасник проєкту від Дніпровської політехніки Ксенія Тюхменьова незабаром представить семінар про можливості німецько-української академічної співпраці в рамках зазначених фундацій.

  Детальніше про проєкт тут


    Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"
       



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт