Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
28.02.2023

Визначено фіналістів конкурсу з промислового дизайну від компанії EDS

У січні компанія EDS Ukraine, надихаючись майбутніми перспективами з розвитку промисловості та енергетики, надихаючись талановитою молоддю оголосила конкурс з промислового дизайну. Творче завдання включало три теми, одну з яких учасники мали вибрати за бажанням, а саме:
  • "Електрокар" 
  • "Fast DC charging station" (зарядна станція) 
  • "Роз'єднувач 10 кВ". 
Учасниками могли стати студенти бакалаврату та магістратури НТУ “Дніпровська політехніка”. Допускалась як індивідуальна участь, так і формування команд загальною чисельністю не більше 3 осіб. У разі формування команди могли бути залучені студенти інших спеціальностей та випускники НТУ “Дніпровська політехніка” (випуск не раніше 2020 р.).

Куратором проєкту «Промисловий дизайн» від НТУ «Дніпровська політехніка» виступив Сергій Федоряченко — завідувач Кафедри конструювання, ТЕ і дизайну, д.т.н., доцент. Загальною умовою для всіх тем було створення ескізів нових продуктів, а також їх 3D-моделей.

Успішна реалізація умов конкурсу відбулася завдяки тісній співпраці Інституту електроенергетики, Механіко-машинобудівного факультету та Кафедри конструювання, ТЕ і дизайну НТУ «Дніпровська політехніка». Загалом 32 учасники представили свої проєкти електрокарів, зарядних станцій та роз’єднувачів – важливих компонентів електричних мереж. І лише п’ятеро дісталися фіналу:

  1. Бологін Єгор Андрійович (Зарядна станція) 132-20-2 ;
  2. Постельников Ярослав В'ячеславович (Електромобіль) 121-22-3 Черкашина Євгенія Олегівна 121-22-1;
  3. Струценко Володимир Юрійович (Електромобіль) 132-21-2;
  4. Савицький Іван Дмитрович (Роз'єднувач) 132-22-2;
  5. Пілюгін Євгеній Дмитрович (Зарядна станція) 132А-22-10 (аспірант).

едс.jpg

едс2.jpg

едс1.jpg

27 лютого в очному форматі авторитетне журі у складі Олександра Азюковського – ректора НТУ «Дніпровська політехніка» та Олександра Запишного – власника компанії EDS Ukraine оцінювали насамперед функціональність представлених проєктів, їх виразність, матеріаломісткість та оптимальність рішень з погляду організації серійного виробництва. Найбільше всіх зацікавила модель роз’єднувача, яку підготував першокурсник кафедри Конструювання, технічної естетики і дизайну Іван Савицький – він і переміг у конкурсі. ІІ та ІІІ місця посіли студенти цієї ж кафедри Володимир Струценко з проєктом електромобіля і Єгор Бологін, який розробив модель зарядної станції. За умовами конкурсу їх чекає грошова винагорода, а саме : за І місце – 25000 грн, за ІІ – 10000 грн, за ІІІ- 5000 грн, а також співпраця і можливе працевлаштування у компанії EDS Ukraine.

едс3.jpg

едс4.jpg

едс5.jpg

едс6.jpg

едс7.jpg

едс8.jpg

Вітаємо фіналістів та впевнені, що енергія наших переможців змінить світ! Дякуємо нашим партнерам – компанії EDS Ukraine за успішний кейс та неоціненний досвід!

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"
Фото кіностудія "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт