Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.02.2023

Ім’ям науковиці НТУ "Дніпровська політехніка" Ганни Швидько назвали провулок у Дніпрі

Рішенням сесії Дніпровської міськради від 22 лютого пров. Салтикова-Щедріна (Соборний р-н) перейменовано на пров. Ганни Швидько, докторки історичних наук, професорки кафедри історії та політичної теорії НТУ «Дніпровська політехніка».

Цим кроком увічнено пам’ять про нашу видатну колегу, яка вплинула на культурний розвиток краю та зробила внесок в історію та культуру України. Талановита історикиня – джерелознавиця та краєзнавиця, засновниця наукової школи дослідження джерел з історії козацтва Ганна Кирилівна Швидько народилася 1 травня 1944 року в с. Бажани Петропавлівського району Дніпропетровської області. Її активне життя було наповнене творчістю науковими пошуками безперестанною підготовкою висококваліфікованих наукових кадрів. З моменту створення Української академії історичних наук вона була її незмінним дійсним членом.Понад 20 років очолювала Дніпропетровську обласну організацію Всеукраїнської спілки краєзнавців, є авторкою більше ніж 600 наукових праць. За видатні заслуги перед українською наукою Ганні Швидько було присуджено звання «Заслужений діяч науки і техніки України», нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Імена саме таких особистостей, як Ганна Швидько, мають займати центральне місце в символічному просторі міст і сіл України, що впливає на формування ідентичності та збереження історичної пам’яті.

Швидько.jpg


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт