Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.11.2017

Історик Світлана Зимницька представила НГУ на ІІІ Конгресі закордонних дослідників історії Польщі

Асистент кафедри історії та політичної теорії, кандидат історичних наук Світлана Зимницька восени взяла участь у ІІІ Конгресі закордонних дослідників історії Польщі, який проходив у Кракові. Цей захід організовується кожні 5 років і є знаменною науковою подією, на яку збираються дослідники з усього світу. Проблематика досліджень пов’язана не лише з польською історією, а й також культурою, мистецтвом і наукою Польщі. Темою цьогорічного конгресу стала давня Річ Посполита, її історія, пам’ять і спадщина. Організаторами виступили Польське історичне товариство, Яґеллонський університет і Педагогічний університет м. Кракова. Співорганізатори конгресу – Міністерство науки і вищої освіти, Міністерство закордонних справ, Музей історії Польщі та Міжнародний центр культури.

















Основні доповіді, виголошені більш ніж на 20 сесіях, відбувалися протягом трьох днів у Яґеллонському університеті. Крім них, доповіді виголошувалися на двох постерових сесіях (учасники даної сесії виголошували свої доповіді біля плакатів-постерів, які були вивішені протягом усього конгресу).

Світлана Зимницька виступила з доповіддю про останніх представників роду Вишневецьких та їх вплив на політичне життя Речі Посполитої.

Робочими мовами конгресу були англійська та польська. Заключним заходом другого дня конгресу став концерт органної музики у Маріацькому костелі.

Конгрес проходив у дружній, невимушеній обстановці, проте, це не заважало плідним і ґрунтовним дискусіям його учасників. Цікаві обговорення відбувалися не лише в сесійних залах, а й в кулуарах, де зустрічалися колеги і давні знайомі. Родзинкою й несподіванкою заходу стало те, що поряд з дослідниками як слухачі у ньому взяли участь студенти і учні кількох польських ліцеїв. Уважно конспектуючи доповіді науковців з усього світу, вони мали унікальну можливість довідатися, як польську історію досліджують у світі.

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт