Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
08.10.2012

«Форум гірників» в НГУ

Міжнародна науково-практична конференція «Форум гірників» у Національному гірничому університеті проходить щорічно. Її тематика цікавить усіх науковців та підприємців, які займаються розвитком вугільної промисловості. Учасники конференції у повному вимірі висвітлюють актуальні питання гірничої справи, аналізуючи проблему і пропонуючи шляхи її вирішення за допомогою сучасних технологій.

Цьогорічна конференція, яка проходила з 3 по 6 жовтня, дещо відрізнялась від попередніх. Перша частина, її відкриття у культурно-освітньому центрі НГУ були присвячені доповідям, у другій – вітали ректора Національного гірничого університету академіка НАНУ Геннадія Півняка. Рівно 30 років тому, саме восени, його призначили на посаду ректора цього вишу. «Форум гірників» став гарним приводом поздоровити Геннадія Григоровича з довгорічною успішною діяльністю, адже він, як вчений, заснував визнану наукову школу гірничої та металургійної електроенергетики.

У конференції взяли участь представники тринадцяти вишів з більш ніж десяти країн світу. Форум почався з представлення чотирьох різнопланових доповідей від провідних вчених гірничодобувної галузі України. В них йшлося про святі заповіді гірника, що починаються із безпечної роботи, а також про інформаційні технології в гірничій справі й перспективи інноваційного розвитку. Серед них, створення роботизованих виробничих комплексів, які полегшать важку працю гірників.

На відкритті «Форуму гірників» проректор з міжнародної діяльності НГУ представив доповідь «Національний гірничий університет – 30 років поступального розвитку». В ній йшла мова про наукові розробки вчених вишу, які були впроваджені в життя і позитивно позначились в енергетичному секторі країни. Остання наукова робота щодо сучасних технологій комплексної розробки вугільних родовищ України в гірничо-геологічних умовах відпрацювання тонких та надтонких пластів, що здійснювалась спільно з фахівцями компанії ДТЕК, отримала Державну премію.

Дослідницька діяльність гірничого набула міжнародного рівня саме за 30-річчя ректорства Геннадія Півняка. Це відзначають як обласна та місцева влада, так і закордонні партнери вишу. Тож в перший же день міжнародної науково-практичної конференції Геннадія Григоровича вітали заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, заступник міського голови Олена Лозенко, начальник управління моніторингу бюджетних програм Донецької обласної ради Олена Сколова, представники найбільшої в Європі польської Вугільної компанії з видобутку вугілля Станіслав Бжежьняк та Міхал Потемпа. Серед численних привітань запам’ятались слова визнання і поваги від колег Геннадія Півняка – ректора Московського державного гірничого університету Юрія Дмитрака та ректора Уральського державного гірничого університету Михайла Носирєва.

Відкриття конференції продовжила театралізована посвята студентів-старшокурсників у гірники. Учасники Форуму, які протягом трьох днів говорили на нагальні теми гірництва у кількох секціях, також могли відвідати виставку-продаж книг, історичний та геологічний музеї НГУ, виставку науково-технічних досягнень та виставку-продаж «Світ каменю».

Інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт