Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.09.2012

В альманасі "Фронтир мiста", презентованого в НГУ, піднімається проблема маргіналізації

 В альманасі "Фронтир мiста" піднімається така проблема, як маргіналізація суспільства в 1920 роки. "У результаті тих бурхливих подій на початку ХХ сторіччя - це і Перша Світова війна, і революція, і громадянська війна - все це призвело до маргіналізації не тільки міста, а й села. В мову почали проникати так звані жаргонізми, тобто «блатна» мова.

У зв'язку з цим етнографічна комісія звернула на це увагу, і в результаті була створена етнографічна експедиція тотального дослідження фольклору та етнографії злочинних елементів. Очолив цю роботу Віктор Петров. Саме його роботу з фольклору правопорушників ми і публікуємо в цьому альманасі. Я сподіваюся, що вона зацікавить всіх , хто не байдужий до історії", - сказав член редколегії альманаху, кандидат історичних наук Віталій Андрєєв.

 Альманах "фронтир мiста" складається з 5 розділів. "Тут є і наука -" грунт ", тобто тут більше заглиблення в історію." Свiтло джерел "- це джерела різного характеру не лише історичні, але й картографічні. Третій розділ - це" Погляд ", тут можуть бути представлені і фотоілюстрації , і старі поштові картки, і сучасні фото теж. Наприклад, в цьому випуску представлені фото 80-х років. "Обрій слова" - це саме художнє мистецтво, література. Останній блок - це "Майдан", де представляються різні думки, версії у вигляді рецензій, обговорень, поглядів, тобто тут ми намагалися подивитися на місто в розрізі і з багатьох сторін ", - сказав член редколегії, кандидат історичних наук Ігор Кочергін.

 Як зазначив член редколегії Михайло Кислов, планується, що альманах виходитиме раз на квартал. Ціна одного примірника - 80 грн.

 

За матеріалами ІА «Новий Мост», фото Фа "Новий мост"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт