Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
05.05.2014

МІБО НГУ пропонує отримати другу вищу освіту за вечірньою формою

Частина студентів має бажання отримати другу вищу освіту, причому одночасно з отриманням першої вищої освіти. Така можливість передбачена законодавством, Умовами прийому до вищих начальних закладів України та Правилами прийому до Державного ВНЗ «Національний гірничий університет» (НГУ). Потрібно лише врахувати те, законодавством заборонено отримання другої вищої освіти за рахунок держбюджету, навіть якщо першу вищу освіту студент отримує чи вже отримав за договором, тобто за свої кошти або за кошти своїх батьків. Під терміном «одночасно» мається на увазі можливість бути студентом і навчатись одночасно за двома напрямами та формами, наприклад, за денною і вечірньою.

Частіше за все в Міжгалузевий інститут безперервної освіти (МІБО) НГУ, де організована вечірня форма навчання, звертаються для отримання другої вищої освіти економічного та комп’ютерного спрямування, починаючи з другого курсу. Для цього потрібно на початку серпня звернутись в МІБО з заявою про вступ на другий курс вечірньої форми навчання за умови усунення академічної різниці. Найбільш зручним способом її усунення є своєчасне (протягом попередніх декількох місяців) відвідування занять та вивчення за вечірньою формою потрібних дисциплін на договірних умовах.

Деяка частина студентів НГУ ставить перед собою більш амбітне завдання – отримати ступінь бакалавра протягом лише двох років, починаючи з третього курсу навчання. Але для цього потрібно майже весь навчальний рік відвідувати заняття за вечірньою формою з метою своєчасного усунення значно більшої академічної різниці на договірній основі. Така можливість в МІБО надається з тим лише обмеженням, що другу вищу освіти неможливо отримати раніше першої вищої освіти.

Другу вищу освіту на умовах одночасного навчання можна отримати також з п’ятого курсу, пропускаючи навчання в бакалавраті відповідного напряму. Така можливість є, але вона обмежена спеціальностями так званих специфічних категорій.

У кінці нинішнього 2013/2014 навчального року 60 студентів вечірньої форма навчання сподіваються отримати ступінь бакалавра, з яких 23 студенти навчались з другого чи третього курсів одночасно за двома напрямами і формами та скористались послугами МІБО щодо своєчасного усунення академічної різниці.

А.С. Головченко, заступник директора МІБО.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт