Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.03.2012

Національний гірничий університет став власником програмного комплексу «Универсальный механизм» (UM)

Продукт розроблений в лабораторії обчислювальної техніки Брянського державного технічного університету під науковим керівництвом професора, доктора фізико-математичних наук Дмитра Погорєлова. Він орієнтований на інженерів, студентів і викладачів вузів - усіх тих, хто займається проблемами дослідження динамічної поведінки машин та механізмів. Підтримується безпосередня анімація моделі, що розробляється, у процесі розрахунку, розв’язання прямої та зворотної задач кінематики та динаміки.

Роман Ковальов.jpg

Майстер-клас з ознайомлення з UM тривав тиждень, його проводив один з безпосередніх розробників кандидат технічних наук, старший науковий співробітник лабораторії обчислювальної техніки Брянського державного технічного університету Роман Ковальов.

Сертиф1кати UM.jpg

Слухачами були аспіранти й молоді спеціалісти НГУ, яким необхідна додаткова інформаційна підтримка і проведення досліджень для захисту своїх кандидатських дисертацій. Вони прослухали оглядові лекції з кожного модуля продукту, виконали практичні завдання. Наголос під час навчання робився на тому, аби кожен слухач приніс своє наукове завдання і отримав початкові відомості про те, як виконати його за допомогою UM.

Сертификаті.jpg

З Брянським державним технічним університетом раніше було підписано договір про співробітництво, тому цей програмний продукт і п’ять робочих місць повної версії було передано НГУ безкоштовно. 16 березня 2012 року в урочистій обстановці Роман Ковальов передав ліцензійне право на програмний комплекс «Универсальный механизм» Національному гірничому університетові. Завідуючий кафедри основ конструювання механізмів і машин професор Кирило Зіборов вручив сертифікати з володіння навичками застосування UM для наукових досліджень 14 слухачам.

Валентина Шабетя

Інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт