Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.04.2014

В НГУ пройшла VIII міжвузівська студентська наукова конференція: «Кримінальне право, кримінологія та кримінальний процес: історія, тенденції, проблеми»

Сімнадцятого квітня в НГУ кафедра кримінального права та кримінології юридичного факультету традиційно провела VIII міжвузівську студентську наукову конференцію на тему: «Кримінальне право, кримінологія та кримінальний процес: історія, тенденції, проблеми», яка цього року присвячена 115-річному ювілею одного з найстаріших навчальних закладів України – Національному гірничому університету.


На конференцію завітали студенти провідних вищих навчальних закладів Дніпропетровщини, які готують юристів з різних напрямів діяльності. Свої наукові праці представили 78 студентів із Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського гуманітарного університету, Академії митної служби України, Дніпропетровського національного університету ім.. О.Гончара та з інших університетів.

Відкрив конференцію декан юридичного факультету НГУ Сергій Вікторович Грищак, який зазначив, що проведення таких конференцій дуже важливо, адже завжди цікаво почути думку молодого покоління. Він підкреслив, що досвід у юридичній справі без сумніву, дуже важливий, але і «свіжі» та нестандартні думки студентів-юристів також необхідні сьогодні державі.

Завідувач кафедри кримінального права та кримінології, заслужений юрист України Євгенія Григорівна Шаніна привітала учасників конференції і розповіла, що залучення студентів і співпраця з ними – пріоритет юридичного факультету НГУ, адже будь-яка конференція – це не лише обмін думками, але і міжвузівські знайомства, створення нових проектів.

Не викликає сумніву, що нині однією з головних та найбільш актуальних проблем подальшого становлення України як демократичної і правової держави є забезпечення прав і свобод людини і громадянина, в тому числі і кримінальними та кримінально-процесуальними заходами. Тому наукові дослідження та думки учасників конференції з цих питань будуть предметом уважного й плідного обговорення.

Конференція продовжилась у форматі доповідей і обговорень.

ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович, відеостудія «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт