Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
03.06.2011

Гірничий – кращий університет південного регіону

Такі дані, визначені за результатами четвертого щорічного рейтингу ВНЗ «Компас-2011» опублікувала газета «Дело». На відміну від інших аналогічних проектів, «Компас» оцінює університети з точки зору безпосередніх споживачів у сфері освіти – випускників, батьків, роботодавців та експертів.

Отже, за результатами рейтингу в топ-п’ятірку  ВНЗ України увійшло сім університетів, п’ять з яких розміщено в Києві, і по одному у Львові та Донецьку.

Перше місце зберіг за собою минулорічний переможець – Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут». На другому розмістився Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Трете місце посів Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана.

Визначив «Компас» і регіональних лідерів в сфері вищої освіти. Так, в центральному регіоні найбільш якісну освіту дають університети з топової трійки рейтингу – НТУ «КПІ», КНУ та КНЕУ, найкращими ВНЗ західної України стали «Львівська політехніка» та Національний університет ім. Івана Франка. Найбільш кваліфікованих спеціалістів східного регіону готують в стінах Донецького національного технічного університету, а кращим ВНЗ південного регіону визнано Національний гірничий університет. 

Як відмічають представники університетської сфери та експерти, подібні рейтинги національних університетів мають велике значення, адже саме вони пропонують об’єктивну оцінку рівня викладання в різних навчальних закладах.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт