Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.04.2014

«Уходя, оставить след – это больше, чем остаться» - В НГУ вшанували пам’ять про доцента кафедри теоретичної та будівельної механіки Василя Івановича Роздяловського

У бібліотеці Національного гірничого університету відзначили 100 років від дня народження доцента кафедри теоретичної та будівельної механіки Василя Івановича Роздяловського.


Нещодавно до народного музею історії НГУ ім. О.Поля було передано лист, адресований ректору Геннадію Григоровичу Півняку і датований 6 січня 2006 р. Автор листа – доцент кафедри теоретичної та будівельної механіки Василь Іванович Роздяловський. Його доля була пов'язана з НГУ у 70-80 роках минулого століття. У листі він ділиться своїми роздумами з питання відносин „викладач – студент”.

А сьогодні, шістнадцятого квітня, в бібліотеці гірничого пройшла зустріч, присвячена пам’яті Василя Івановича Роздяловського. На зустрічі були присутні працівники бібліотеки, декан механіко - машинобудівного факультету Станіслав Васильович Фелоненко та заслужений журналіст України Галина Андріївна Півняк.

Родина Півняків багато років товаришувала з родиною Роздяловських, і після відїзду останніх до Угорщини їх спілкування продовжилось в листах. Як підкреслила Галина Андріївна, це було інтелігентне, високоосвічене подружжя, люди, які любили літературу, мали багату бібліотеку, яку потім було передано до фонду бібліотек НГУ.

Станіслав Васильович Фелоненко відзначив постать Василя Роздяловського як справжнього патріота свого університету, особистість, що запам’ятовується навіть після однієї зустрічі.

В кінці зустрічі було зачитано лист з Угорщини – від родини Марко, дочки та нащадків Василя Роздяловського, в якому вони щиро дякують гірничому і всім тим, хто пам’ятає Василя Івановича та його роботи, його вагомий внесок в історію Національного гірничого університету. А такі зустрічі стануть доброю традицією НГУ. 


ІАЦ НГУ

Фото відеостудії «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт