Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.05.2011

Подарунки надихнули малят на нові творчі фантазії

nf_110117_1.jpg

nf_110117_2.jpg

nf_110125_3.jpg

Маленькі вихованці Дніпропетровського дитячого будинку № 6 напередодні Міжнародного дня захисту дітей побували в гостях у своїх шефів – викладачів та студентів Національного гірничого університету. Там на них чекали не зовсім звичайні подарунки.

Спочатку відбулася презентація фільму про малят дитячого будинку № 6, створеного кіностудією  НГУ «Юність» (автор Ірина Соболь).

Далі викладач Зінаїда Кравченко-Дубовська презентувала власну книжку «Марусина азбука».  Її вона почала створювати,  коли маленькій онуці Марусі виповнилося п’ять років. Тоді з нею вчили літери і до кожної складали віршики. Так і виросла ціла книжка. А малюнки до «Марусиної азбуки» виконала доцент кафедри історії і політичної теорії Ірина Цюп’як. До речі, зовсім нещодавно їй присвоєно звання мати-героїня. Художниця з любов’ю поставилася до кожної сторінки незвичайної книжки. Тепер малюнки нової азбуки дітлахи у вільний час зможуть розфарбувати за власним смаком.

А далі вже самі гірники були  приємно вражені сюрпризом, який підготували їхні підопічні. Хлопчики й дівчатка наперебій почали декламувати вірші з презентованої книжки. Не відстала від них, власне, і героїня книжки – Маруся. Дівчинка вже ходить до школи, однак  кожен бабусин віршик запам’ятала на все життя.

 Голова жіночої ради НГУ Любов Блохіна розповіла присутнім, що дружба з малечею пов’язує НГУ понад 20 років. Щоразу поїздка до дитячого будинку №6  – це певні кошти, подарунки від ректорату, профкому університету. На заклик допомогти дітям-сиротам завжди відгукується увесь колектив гірничого університету. Минулого 1 червня подарували дитбудинківцям  ігровий майданчик «Корабель», виготовлений у майстернях університету. Коштував він недешево, проте гірники змогли зібрати для нього необхідні кошти.  

Під час заходу у світлині НГУ імені Олеся Гончара дітям не довелося нудьгувати. Поруч знаходилися незвичні ляльки з кольорових тканин – авторські роботи співробітниць НГУ – О.Гнездилової та І.Піндич. Сподобалися їм і паперові фантазії, виконані старшим оператором ЕОМ редакційно-видавничого відділу Н. Гроховською у техніці «орігамі».

Усі подарунки маленькі гості разом зі своїми вихователями ледве вмістили у машину, на якій приїхали. Діти від’їжджали з величезним бажанням навчитися робити таких же ляльок, півників, котиків, коників. Вони пообіцяли восени показати своїм давнім друзям свої найцікавіші роботи.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт