Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
23.02.2012

Популярізація військової служби: військова кафедра НГУ

Метою прес-туру у Дніпропетровську, який відбувся 21 лютого стало популяризація військової служби через засоби масової інформації, а також ознайомлення представників мас-медіа з організацією підготовки офіцерів запасу для Сухопутних військ Збройних Сил України.

Під час проведення заходу журналісти зустрілися з начальником кафедри військової підготовки полковником Миколою Кондратюком та офіцерами-викладачами, які ознайомили гостей з умовами навчання майбутніх українських офіцерів запасу та матеріально-технічною базою навчального закладу.

Як зазначив полковник Микола Кондратюк, на кафедрі військової підготовки майбутні офіцери запасу оволодівають необхідними військовими знаннями основ теорії і практики застосування підрозділів у сучасному загальновійськовому бою. Крім того, студенти вивчають військово-інженерну справу, зв’язок, захист від зброї масового ураження, топографію та інші спеціальні дисципліни.

– Програма підготовки офіцерів запасу розрахована на два роки. По завершенню навчання випускники, згідно вимог кваліфікаційних характеристик можуть призначатися для заміщення первинних посад командирів танкових та механізованих взводів, командирів взводів по ремонту артилерійського озброєння, електроспецобладнання та автоматики бронетанкової техніки, – розповів він.

Перебуваючи у навчальному закладі журналісти відвідали теоретичні та практичні заняття з тактичної, військово-технічної та військово-спеціальної підготовок у різних аудиторіях, ознайомилися із сучасною навчально-матеріальною базою військової кафедри, навчальною військовою технікою та озброєнням, лабораторним обладнанням тощо.

Крім того, у оптичному тирі представники мас-медіа спробували власні сили у виконанні нормативів стрільби з пістолета Макарова та автомату Калашникова. Відмінні результати стрільби продемонстрував заступник головного редактора газети “Наше місто” підполковник запасу Анатолій Будяшевський.

Варто додати, що нещодавно колектив кафедри військової підготовки Національного гірничого університету відмітив 85-річчя від дня її утворення.

Олександр Колесник медіа центр Міністерства оборони України


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт