Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
21.03.2014

НГУ відвідали Посли країн Євросоюзу (ВІДЕО)

Сьогодні Національний гірничий університет відвідала група представників високого рівня МЗС Литви (Вайдотас Верба), Франції (Серж Смессов) та Чехії (Петро Мареш) - Посли з особливих доручень, що займаються питаннями Східного Партнерства ЄС.

У рамках офіційного візиту відбулася зустріч зі студентами, науково-педагогічними працівниками гірничого. Гостей представив і привітав ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк.

Зустріч проходила за участю голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода та представників ЗМІ.

«Ми вирішили відвідати різні регіони і ознайомитися зі всією ситуацією, яка хвилює людей в Україні. І якщо в інших країнах нашою основною місією було пояснити, що таке інтеграційний процес, то тут ми більше в ролі слухачів», - зазначив Посол з особливих доручень МЗС Литви Вайдотас Верба.

Після коротких виступів гості запропонували провести своєрідний діалог: запитання – відповідь. Охочих поставити запитання представникам Євросоюзу виявилося чимало.

В основному вони торкалися теми освіти та соціальних проблем. У коментарях щодо цієї зустрічі, які висловили студентка Марія Черних, завідувач кафедри економічного аналізу та фінансів Олена Єрмошкіна та директор МІБО Олександр Азюковський, було зазначено, що у складний момент життя нашої країни таке спілкування висвітлює позиції обох сторін і прагнення України співпрацювати з країнами-членами ЄС. Особливо виразно і сучасно прозвучала з уст Марії Черних сакраментальна фраза великого Кобзаря «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь».

СЮЖЕТ 5 телеканалу

ІАЦ НГУ

Фото відеостудії «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт