Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.02.2014

Мово, дзвонкова кринице!

Традиційний День рідної мови пройшов у Центрі культури української мови ім. Олеся Гончара 24 лютого.

Дуже добре організували свято разом зі студентами викладачі ділової української мови. Натхненний настрій створила в аудиторії старший викладач Н. Костюк, прочитавши «Молитву до мови» Катерини Мотрич. А потім почалося найцікавіше – конкурс чотирьох команд першокурсників, представників Інституту економіки та механіко-машинобудівного факультету.

IMG_4292.jpg

Збірна команда економістів   «Соняшники», гр.  ФКфе-13-1 + ФКфе-13-2+ ОАфе 13 -1 (викл. Ігнатьєва С.Є.) Наш девіз:  У кожній людині - сонце, тільки дайте йому світити

Емоційно й мудро проводили його ведучі Ярослав Шиман та Інга Строга. Тож команди «Соняшник», «Загін кульбаби» та ще дві з романтичними назвами – «Ластівки удачі» й «Та, яку я кохаю» з радістю і хвилюванням взяли участь у восьми конкурсах, що визначили знання студентів з рідної мови, народного фольклору. Крім того, треба було визначити за фотографіями імена видатних українців, пам’ятні місця країни. А ще кожна команда створювала свою ляльку-мотанку та витананки з паперу, готувала (символічно) українські страви. Як годиться, на конкурсі працювало журі у складі професорів Ю. Чекушиної, Н. Ченцової та доцента Л. Колісник. Вони не лише виставили заслужені бали , але й вручили кожній команді солодкі подарунки. А на завершення на прохання усіх присутніх гарно заспівала акапельно «Пісню про скрипаля» Наталя Пастухова. 

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт