Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.11.2021

Наші молоді вчені - Юрій Чеберячко

Фільтрувальний дихальний апарат з примусовою подачею повітря, розроблений вченими НТУ "Дніпровська політехніка", переміг на обласному конкурсі проєктів “Молоді вчені – Дніпропетровщині»

чебер1.jpg

Автор проєкту, професор Юрій Чеберячко каже - такий респіратор ефективний під час аварійних робіт у надзвичайних ситуаціях, коли не можна користуватися іншими засобами захисту. Він дозволяє контролювати об’єм і якість очищеного повітря з урахуванням частоти та глибини дихання при фізичному навантаженні.

 чебер2.jpg

Пристрій вже запатентований. Дослідження проводилися у лабораторіях НВП «Стандарт», там підтвердили його відповідність вимогам ДСТУ EN 12941:2004. Вчені працюють над удосконаленням респіраторів та зменшенням їх вартості. Такі дихальні апарати популярні у всьому світі. Тепер вони стануть доступні й українцям.

чебер3.jpg

Юрій Чеберячко, професор, доктор технічних наук працює над вдосконаленням засобів індивідуального захисту населення зі 2006 року. Цій темі він присвятив свою кандидатську і докторську дисертації. Основні результати його напрацювань - це публікація понад 100 наукових робіт з них: 5 монографій, 45 статей у наукових фахових виданнях, 14 у міжнародних та вітчизняних виданнях, що включені до міжнародних наукометричних баз, 29 – у збірниках матеріалів міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій та 9 патентів.

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт