Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
04.10.2021

Науковці Політехніки повернулися з українсько-польського семінару щодо підготовки та розвитку молодих вчених

Делегація НТУ "Дніпровська політехніка" у складі науковців Артема Бардася, Марини Литвин та Дмитра Шашенка повернулася з польсько-українського семінару «Докторська підготовка та розвиток молодих вчених в контексті кадрової політики польських та українських університетів»

В ній брали участь Голова Ради з докторської підготовки Європейської асоціації ректорів, ЕUA-CDE, Alexander Hasgallа, ректори українських та польських університетів, Генеральна консулка Республіки Польща в Україні пані Катажина Солєк. Лідером проєкту виступив Президент Фундації Польських Ректорів пан Єжі Возніцкі. 

На семінарі представили досвід підготовки аспірантів в університетах Польщі та розглянули останні тенденції й проблематику, виклики підготовки й проведення досліджень в умовах дистанційної освіти. Обговорили питання, що постають перед молодими науковцями на ранніх етапах кар’єри. 

Відбулась також дискусійна панель за участю Голови Національного представництва аспірантів Польщі Jarosław Olszewski, представників EURODOC Евеліни Побіянчик-Власло, Ірини Дегтярьової та Голови Ради молодих вчених МОН Олесі Ващук. 

Обговорили можливості створення спільних докторських програм з представниками польської академічної спільноти. Провели перемовини щодо можливості членства НТУ «Дніпровська політехніка» в European University Association.

Литвин_Польща.jpg

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт