Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.07.2021

Жива і сучасна співпраця

16 липня з діловим візитом до Дніпровської політехніки завітала делегація Вільної Держави Саксонія (Німеччина). Керівництво нашого університету на чолі з ректором Олександром Азюковським разом з німецькими колегами обговорили можливості міжнародної співпраці з навчальними закладами та установами, провідними компаніями Німеччини, а також питання подачі проєктів мобільності на наступний рік.

591C9584.JPG

DSC_0415 (2).JPG

591C9592.JPG

DSC_0396 (2).JPG

Після півторагодинного плідного спілкування делегація у складі: Петера Герра, постійного заступника Генерального консула ФРН; Олівера Шенка, керівника державної канцелярії Вільної держави Саксонія, Державного міністра з федеральних справ та медіа; Іннес Куммер, членкині парламенту Вільної держави Саксонія (Союз 90 /Зелені); Зузанни Шапер, членкині парламенту Вільної держави Саксонія (Ліві); Міхаела Квааса, особистого референта Державного міністра; Штефана Меркле, заступника керівника реферату міжнародних відносин; професора, доктора Франка Нольдена, ректора університету м. Майсен; професора Карстена Дребенштедта, ТУ «Фрайберзька гірнича академія», – відвідала Українсько-Німецький культурний Центр НТУ «Дніпровська політехніка», лабораторію мехатроніки та робототехніки, Авторизований навчальний центр компанії Schneider Electric та лабораторію VACON PLC.

591C0150.jpg

Співпраця Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» з університетами Німеччини, якщо слідувати історії, бере свій початок ще у ХІХ столітті, активно вона почала розвиватися з 1994 року та особливо – у 2000-х. Час від часу, як і сьогодні, вона відновлюється у нових форматах і напрямках, відбуваються академічні обміни студентами, аспірантами, обмін педагогічним досвідом, спільне виконання науково-дослідницьких програм, проведення спільних наукових досліджень, видання наукових публікацій, участь у програмах Erasmus + та Baden-Württemberg-Scholarship …

591C0261.jpg

Серед наших постійних партнерів – Технічний університет «Фрайберзька гірнича академія», Ройтлінгенський університет техніки і економіки (РУТЕ), Есслінгенський університет прикладних наук. (ЕУПН), Університет Кобленц-Ландау, Бранденбурзький технічний університет Коттбус-Зентефберг (м. Коттбус), Рейн-Вестфальський технічний університет (м. Аахен), Штутгартський університет. Наша співпраця триває, але, зважаючи на картинні умови цього року, в основному в режимі онлайн. Тож сьогоднішній реальний обмін угодами про співпрацю між ТУ «Фрайберзька гірнича академія» та НТУ «Дніпровська політехніка» вселяє надію на краще. Сподіваємося, що подібні ініціативи з обох сторін будуть сприяти вирішенню нових викликів у сфері охорони середовища, інформаційних технологій, реалізації наукових проєктів на потребу часу.

Пресцентр НТУ «Дніпровська політехніка» 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт