Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
26.11.2020

20 років успішної співпраці

«Українсько-німецький культурний центр» при НТУ «Дніпровська політехніка» працює ще з 1997 року. Його викладачі використовують сучасні методики викладання відповідно до німецьких культурних і навчальних програм. Слухачі курсів з легкістю опановують усі мовні компетенції, а завдяки своїм знанням успішно навчаються чи проходять стажування закордоном, складають міжнародні іспити, користуються німецькою мовою для роботи та інше.
0
Центр німецької мови плідно співпрацює з освітньо-культурною організацією Goethe-Institut. У 2000 році вони підписали першу угоду про співробітництво. "Українсько-німецький культурний центр" уже тричі акредитований партнер Goethe-Institut. Тож цього року вони відсвяткували 20-річний ювілей співпраці.

У 2020 році Центр німецької мови продовжує активну діяльність навіть у складній ситуації пандемії. Все це здійснюється завдяки фінансовій, методичній, інформаційній підтримці, а також постійній мотивації викладачів від нашого партнера Goethe-Institut

Навесні 2020 року усі викладачі Центру взяли участь у серії вебінарів Goethe-Institut про методи й принципи проведення занять з німецької мови на платформі ZOOM. Тема проведення занять в дистанційному форматі зараз актуальна. Викладачі Центру використовують усі поради, ефективні методики, а також інструменти платформи ZOOM і навчають своїх учнів на високому рівні.

У вересні цього року спільно з Goethe-Institut відкрили дев'ять курсів вивчення німецької мови рівнів А1-С1 на яких навчається 130 слухачів.

Один із важливих напрямів діяльності Центру німецької мови – організація та проведення заходів, спрямованих на поширення знань про культуру, історію, мистецтво Німеччини та інших німецькомовних країн серед слухачів курсів і студентів університету.

2-3 листопада студенти Дніпровської політехніки груп 291-20-1 та 292-20-1 побували на культурно-країнознавчих заходах «Цікаві факти про Німеччину». Їх провели викладачі Центру Уляна Андріївна Івоніна та Олена Володимирівна Пащенко в межах проєкту Посольства ФРН в Україні «Тижні Німеччини в Україні».

11-12 листопада викладачі Центру німецької мови долучилися до методичного семінару Goethe-Institut на тему «Планування заняття» у форматі blended learning (змішане навчання). Вони дізналися нове про фази заняття і як успішно його провести, а також про актуальні вправи та завдання для підвищення ефективності учнів. 

Викладачі Центру не тільки активно використовують отримані на семінарах Goethe-Institut знання і методичні матеріали, а діляться ними з вчителями шкіл і викладачами інших закладів вищої освіти нашого міста.
 
26 листопада викладач Центру німецької мови Юлія Олександрівна Міхєєва провела методичний семінар. Він був присвячений питанням дидактико-методичних принципів планування заняття з урахуванням цілей викладача та учня, а також принципів вдалого уроку німецької мови. Захід пройшов за дорученням департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та за підтримки методиста методичного центру при департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олени Віталіївни Костенко.


Ірина Яременко, організаційний керівник, директор Центру німецької мови у Дніпрі
Пресцентр НТУ "ДП"
Фото - кіноцентр "Юність" НТУ "ДП"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт