Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.08.2020

Міжнародні можливості спеціальності «Системний аналіз»

Міжнародні можливості для студентів спеціальності Системний аналіз різноманітні й на разі активно реалізуються. Вони включають: 

 - програми міжнародних обмінів з університетами Німеччини (університет Кобленц-Ландау, Університет Еслінгену), Туреччини (Чанкири Каратекін), Чехії (Ліберці), Польщі (Вроцлавська політехніка) за кошти грантів Erasmus+, Baden-Wurttemberg, DAAD та індивідуальних грантів

- програми «Освіта для сталого розвитку». Ці програми включають співробітництво із багатьма університетами і мережами, зокрема участь студентів у наукових конференціях та школах, академічне стажування, підготовку сумісних дипломних проєктів коштом різних європейських і національних фондів. За останній рік п'ятеро студентів спеціальності Системний аналіз взяло участь в таких програмах, які проводилися Бранденбурзьким технологічним університетом Котбус-Зенфтенберг

Так, восени 2019 року студенти та викладачі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» взяли участь у Зимовій школі «Виклики сталого розвитку у промисловому секторі країн з перехідною економікою» в рамках DAAD програми «Навчальні семінари для груп іноземних студентів у Німеччині 2019/2020», що відбулася у Котбусі. У складі делегації - студентки спеціальності «Системний аналіз» Оксана Безугла та Світлана Предко. Інтенсивне навчання та тренінги проводили видатні вчені з різних університетів і міжнародних організацій Німеччини, Чехії, Македонії та Тунісу, а також викладачі Дніпровської політехніки
ДД1.jpg
ДД2.png
Студентка Єлизавета Антоненко взяла участь у конференції за програмою DAAD “Umgang mit dem Klimawandel in verschiedenen Regionen” восени 2018 р., що була присвячена знайомству зі змінами клімату у різних регіонах та цього року – у програмі академічного обміну Erasmus+ із технічним університетом Люберець (Чехія), подавалась на обмін за стипендією Баден-Вюртемберг до Університету Еслінгену, Німеччина
ДД3.jpg
А особлива гордість спеціальності – це міжнародна магістерська програма подвійних дипломів з німецьким Університетом Кобленц- Ландау, започаткована спільними зусиллями кафедри Системного аналізу і управління та відділів міжнародної академічної мобільності і міжнародних проєктів Дніпровської політехніки

Програма передбачає навчання протягом двох перших семестрів магістратури в німецькому закладі вищої освіти, третій семестр - дипломування - у Дніпровській політехніці. Дипломування здійснюється під спільним керівництвом двох професорів - одного від університету Кобленц-Ландау й один з Дніпровської політехніки. Кошти на перебування за кордоном покриваються коштом грантів або власним коштом студентів. Для участі у програмі відбираються найкращі вмотивовані студенти-бакалаври з високими балами та високим рівнем знань англійської мови, підтвердженим сертифікатом. 

Угоду про подвійне дипломування для магістерських освітніх програм «Системний аналіз» (Дніпровська політехніка) та «Моделювання складних систем» (університет Кобленц-Ландау) було підписано у 2017 році. За весь час партнерства з університетом Кобленц-Ландау 6 студентів-магістрів спеціальності системний аналіз пройшли академічне стажування на грантових умовах. Троє з них – в рамках програми подвійних дипломів! 

Двоє студентів – Ілля Зіборов та Анна Бедошвілі вже закінчили навчання та отримали й український, і німецький дипломи магістра. Їхні дипломні роботи були виконані під керівництвом професора університету Кобленц-Ландау Майкла Хінзе і доцента кафедри системного аналізу Дніпровської політехніки Лариси Коряшкіної, та присвячені дослідженню ефективності різних методів оптимізації для розв’язання практичних задач. 
ДД4.png
дд5
Наразі ще один студент, Станіслав Авраменко, навчається за програмою. Зараз він успішно закінчив частину навчання у німецькому університеті та готується до написання магістерської роботи. 
дд6.jpg
Програма подвійних дипломів за спеціальністю «Системний аналіз» в Університеті Кобленц-Ландау реалізовується шляхом грантової підтримки чинного проєкту міжнародної кредитної мобільності програми Erasmus+, що координується відділом міжнародної академічної мобільності Дніпровської політехніки. В рамках проєктів цієї європейської програми реалізовуються багато обмінів, в яких можуть брати участь студенти спеціальності «Системний аналіз»

Планується також поширити можливості академічного стажування в Університеті-Кобленц для студентів бакалаврату, які знають на достатньому рівні німецьку мову! 

А ще нещодавно повернулася з Туреччини (Чанкири Каратекін Університет) другокурсниця Анастасія Рейс, яка також стажувалася за грантом академічної мобільності Erasmus+
дд7.jpg
Тож не проґавте свій шанс і обов’язково скористайтеся перевагами, які дають міжнародні можливості за сучасною спеціальністю «Системний аналіз»! 

Детальну інформацію щодо спеціальності можна отримати у заступника декана ФІТ з міжнародної роботи, професора Світлани Ус us.s.a@nmu.one, а інформацію щодо участі у конкурсах та умовах відбору на всі міжнародні грантові програми за даною спеціальністю – у начальника відділу міжнародної академічної мобільності Катерини Жабчик (Причини) prychyna.k.s@nmu.one.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт