Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
26.05.2020

Кар'єрні можливості для студентів-енергетиків

Другий рік поспіль ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує проєкт дуального навчання для студентів, які обрали для себе професію енергетика. Цього рогу до практичної підготовки планується залучити 20 студентів технічних закладів вищої освіти Дніпропетровщини. Компанія вже почала приймати заявки від майбутніх енергетиків. Для студентів - це відмінна можливість поєднати навчання і роботу. Водночас отримувати зарплату і мати гарантоване робоче місце в ДТЕК.

Два дні на підприємстві, три - у своєму виші. Така програма передбачена дуальною формою здобуття освіти, нині популярною у всьому світі.
«ДТЕК Дніпровські електромережі як відповідальний роботодавець впровадив дуальну форму здобуття освіти. Так, у партнерстві з профільними вищими навчальними закладами Дніпропетровщини ми пропонуємо молоді поєднувати навчання у ЗВО та на нашому підприємстві. Цього року плануємо прийняти 20 студентів. За кожним з них буде закріплений професійний наставник. Студенти отримають офіційне працевлаштування, заробітну плату, будуть забезпечені спецодягом та медичним страхуванням, як і всі інші працівники підприємства», - розповідає генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Компанія підтримує навчання за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та наразі співпрацює із трьома вишами: НТУ «Дніпровська політехніка», Кам'янським державним енергетичним технікумом та Дніпровським державним технікумом енергетичних та інформаційних технологій. У 2020 році планується розширити співпрацю та залучати студентів із Криворізького та Нікопольського регіонів. З початку 2020-го року на дуальне навчання у компанію прийняли вже 8 студентів. Ще залишаються вільними 12 місць.

Подати заявку на дуальне навчання студенти можуть через куратора. Для цього треба звернутися на кафедру електротехніки або до куратора групи. QR-коди з посиланням на онлайн-анкету можна знайти на інформаційних стендах в навчальних закладах. Також дізнатися детальну інформацію по проєкту можна у Центрі підготовки та розвитку персоналу ДТЕК Дніпровські електромережі за тел. +380 56 794 78 04.
Минулого навчального року за дуальною формою навчалось 25 студентів. Двоє з них наразі вже працевлаштовані на постійній основі. Ще 14 планують прийняти у компанію влітку – після захисту студентами дипломів.

«Така практика дуже допомагає у навчанні, а також дає змогу отримати професійний досвід у великій компанії, - розповідає студент 4-го курсу Кам'янського державного енергетичного технікуму Вадим Євдоченко. – З весни 2019 року я одночасно навчався та працював електромонтером в службі повітряних ліній Кам'янського РЕМ. В мене були гарні наставники. Наразі вже маю III групу з електробезпеки, можу працювати з будь-яким сучасним обладнанням електроустановок. І з квітня вже зарахований у штат ДТЕК Дніпровські електромережі. Працюємо вахтовим методом - 4 через 4. Мені дуже подобається».

Після успішного закінчення навчання випускники вишу можуть продовжити працювати у компанії за наявності вакансій, рекомендацій наставників та їх безпосередніх керівників.

Довідка
ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.
За інформацією компанії ДТЕК Дніпровські електромережі

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт