Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
05.03.2020

Слово Шевченка долає кордони

У Центрі мовної підготовки НТУ «Дніпровська політехніка» відбувся творчий вечір, присвячений 206-й річниці від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка
IMG_0589.jpg
Слухачі Центру - студенти Дніпровського державного університету внутрішніх справ, Аграрно-економічного університету та школярі представили свої улюблені твори українською, англійською та французькою мовами. Присутні розповідали про себе, про використання іноземної мови в різних сферах життя та обмінювалися думками щодо творчості Кобзаря - генія, що увійшов у світову культурну скарбницю. 
IMG_0632.JPG
Студенти читали вибрані поезії світового поета і митця. Цікавою родзинкою вечора стала участь іноземних студентів нашого університету - Абубакара, Муджахида і Абдулазіза з Нігерії. Вони представили переклади віршів не тільки англійською, але й їх рідною мовою хауса. Випускник Дніпровського індустріального коледжу Денис Хохуля та Абубакар Альхаджи з натхненням зачитали на два голоси «Тече вода з-під явора» - українською та англійською мовами. Вірш Тараса Шевченка «Не завидуй багатому» у виконанні Катерини Карук пролунав англійською мовою. Студентки кафедри перекладу Родіонова Яна, Налтакян Маріанна своїм виконанням віршів Шевченка передали могутню силу його таланту, глибину його думки, гостроту його слова, ніжність його лірики та пісенність його віршів. Анна Волобоєва прочитала відомий твір генія українського народу «Реве та стогне Дніпр широкий..» французькою мовою. 
IMG_0693.JPGIMG_0707.JPG
Це був вечір одкровення для сучасного покоління українців та відкриття для наших іноземних студентів.
IMG_0684.JPG

Організували вечір вшанування пам'яті легендарного українського митця і студенти 1-го курсу з факультету менеджменту. На захід запросили завідувача кафедри менеджменту - Василя Швеця, декана факультету менеджменту - Артема Бардася, заступника декана менеджменту - Аллу Дудник, завідувачку кафедри обліка й аудиту - Олександру Вагонову та студентів, небайдужих до творчості письменника. 
зображення_viber_2020-03-05_12-42-01.jpg
Вечір проводили у незвичайному форматі – не лише українською, а й англійською мовою, для іноземних студентів. У такий спосіб вдалося значно розширити аудиторію та краще познайомити іноземців з українським поетом. Протягом вечора згадали чимало фактів з життя письменника: дитинство, викуп з кріпацтва, творчість. Також поезія Шевченка звучала різними мовами: українською, англійською, іспанською та китайською.

Автори - Анна Волобоєва, Олександра Коломойченко, Софія Отвєтчікова для ІАЦ НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт