Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.09.2019

В НТУ "Дніпровська політехніка урочисто відкрився Івент-центр «CoLibry»

Івент-центр «CoLibry» науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» 
  IMG_0721.JPG
Сьогодення вимагає від закладів культури та бібліотек кардинальних змін і втілення інновацій у роботу. Набирає обертів позиціювання бібліотек не лише як читалень та книгосховищ, а як центрів саморозвитку і цікавих зустрічей, корисного проведення часу. 

Зараз, коли у сучасному високотехнологічному суспільстві ми втрачаємо зв’язки один з одним, сходить нанівець наше почуття спільноти, саме бібліотеки покликані стати «третім місцем», «третім простором», місцем для зустрічей та знайомств, спілкування та навчання, розвитку культури стартапів. 

Шукаючи шляхи осучаснення та наближення інноваційних послуг до потреб сьогодення, науково-технічна бібліотека НТУ «Дніпровська політехніка» стала партнером Німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).  
IMG_0517.JPGIMG_0542.JPG
Цьому передувала кропітка робота ініціативної групи колективу бібліотеки з осмислення та розроблення стратегії поступових змін. Уперше в своїй історії бібліотека Дніпровської політехніки взяла участь в конкурсі на отримання гранту. Мета – створення відкритого простору (Івент-центру) для студентської молоді університету, а передусім, переселенців. І у 2018 році грантову заявку було підтверджено.  

Німецька обов’язковість і оперативність не змусили себе довго чекати – обладнання почало надходити уже на початку цього ж року. А в цей час готувалося приміщення для Івент-центру. Адміністрація університету, підтримавши ініціативу бібліотеки, виділила кошти на ремонт аудиторії (120 тисяч грн.) та створення простору з яскравим дизайном, який має бути зручним для роботи і привабливим для відвідувачів. 
IMG_0567.JPG
Ініціативна група колективу бібліотеки взяла участь у низці навчальних заходів, організованих GIZ, які спрямовано на підвищення кваліфікації та набуття нових компетенцій, орієнтованих на європейські стандарти організації робочого процесу. У рамках проекту були проведені громадські обговорення у форматах «Світове кафе» та «Відкритий простір» щодо діяльності майбутнього Івент-центру із залученням усієї спільноти НТУ «Дніпровська політехніка». 
IMG_0642.JPGIMG_0670.JPG
Після проведення цих заходів на сайті університету та бібліотеки, а також на офіційних сторінках у соціальних мережах було оголошено конкурс на кращий логотип та назву Івент-центру. Розглянувши подані пропозиції, зупинились на CoLibry (Coworking + Library). І коворкінг, і івент, і відкритий простір – все це складові проекту і – зони в самому приміщенні, де молодь університету отримує можливість працювати над своїми проектами, створювати стартапи, проводити дозвілля, спілкуватись, користуватись інформаційними ресурсами університету і світу. 
IMG_8791.JPGIMG_8824.JPGIMG_8827.JPG

 Тож ласкаво просимо до CoLibry!

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт