Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.10.2013

Прем’єра хронікально-документального фільму «Дніпропетровськ: окупація й визволення»

У приміщенні Дніпропетровського телевізійного театру на вулиці Рогальова напередодні відзначення 70-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників відбувся прем’єрний показ хронікально-документального фільму «Дніпропетровськ: окупація й визволення» (автор сценарію та режисер – Наталя Огородня).

За післявоєнний період створено сотні документальних стрічок про Велику Вітчизняну війну, але вперше велася розповідь про наш рідний Дніпропетровськ у роки окупації (1941-1943): хронологія подій, як і чим жили наші земляки під окупантами, визволення. На екрані демонструвалися унікальні кадри зруйнованих будівель, вулиць, пам’ятників, які можна було впізнати…

Треба низько вклонитися авторам за те, що торкнулися цієї теми, зібрали рідкісні документальні кадри війни саме в нашому місті та повернули пам'ять дніпропетровців у ті далекі роки. Не передати почуття, коли на екрані з’являлися руїни гірничого університету, вокзалу, готелю «Україна», залізничного мосту… Неоціненими є історичне викладення подій, свідчення, коментарі.

Ця стрічка стала третьою роботою творчого колективу Дніпропетровського телевізійного театру, у створенні якої активно допомагав Національний гірничий університет. Перших два – фільми про почесних громадян Дніпропетровська Олександра Поля та Євгена Березняка, які необхідно демонструвати новим поколінням студентів і школярів.

Приємно було почути слова вдячності від директора Дніпропетровського телетеатру і ведучої заходу Ольги Волошиної на адресу гірничого університету. Хочеться сподіватися, що така корисна співпраця буде продовжуватися довгі-довгі роки й допоможе виховувати справжніх патріотів рідного Дніпропетровська і України.

Антоніна Дибріна 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт