Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
15.04.2019

Враховуючи досвід академічної спільноти

13 квітня 2019 року в Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка» відбулася зустріч представників 7 закладів вищої освіти України, що проходила у форматі круглого столу і мала на меті обговорення досвіду академічної спільноти у створенні систем забезпечення навчальної та освітньої діяльності.


Захід відбувся за активного сприяння Міжнародного фонду досліджень освітньої політики, а його почесними гостями були президент цього фонду, професор Варшавського університету пан Тарас Фініков і професор, декан факультету Вільних Мистецтв (Artes Liberales) Варшавського університету Роберт Сухарський. 

Протягом чотиригодинної роботи учасники круглого столу представили власні здобутки у царині формування студентоцентрованих підходів до навчання у вищій школі. Особлива увага приділялася питанням проведення регулярних семестрових опитувань студентів для оцінювання ними викладачів та змісту предметів, що викладалися, а також визначення загального задоволення студентів станом справ у закладах. Цікавим виявився досвід українських та польських університетів в контексті реалізації політики забезпечення якості та її відображення у стратегічних планах розвитку закладів вищої освіти. У підсумку всі учасники ухвалили та підписали Спільну заяву, яка стала відтворенням прагнення представників національної вищої школи до подальшого втілення Європейських стандартів та рекомендацій з якості освіти задля створення єдиного Європейського простору вищої освіти.


Артем Бардась, професор НТУ «Дніпровська політехніка»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт