Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.12.2018

Як приходить Святий Миколай в XXI сторіччі?

Цієї зими на кафедрі іноземних мов школярі різних шкіл міста разом з викладачами традиційно чекали гостини святого Миколая. Як відомо, він приходить до всіх, хто потребує допомоги й просить про це. Та чи потрібна допомога сучасним тинейджерам, які володіють найнеймовірнішими можливостями, і просять лише новітніх гаджетів, а довіряють в першу чергу силі технологій? 

З якою швидкістю мають рухатись санчата з подарунками, щоб встигнути відвідати кожну з 820 мільйонів домівок, де чекають на Миколая слухняні діти?
Якої довжини мають бути ці санчата, щоб на них помістилися всі подарунки, беручи до уваги, що середня вага одного подарунка – 800 г?
Учні шкіл: № 23, 103, ліцею інформаційних технологій шукали відповіді на ці та інші запитання, очікуючи на Миколая, в святково прибраній вітальні кафедри іноземних мов. В теплій атмосфері, спілкуючись з викладачами, вони виконували завдання в форматі ЗНО під гаслом «Santa Claus update».
І на перший погляд здавалося, що святий не прийде – закони фізики не залишали йому такої можливості, бо згідно з усіма відомими на шкільному рівні законами, ні приходу, ні подарунків було марно чекати. Проте всі чекали на нього, спираючись на власний багаторічний досвід.
Свято добігало кінця. Діти виконували останні завдання.
…На столі поряд з частуванням несподівано щось з’явилося. То були подарунки – подарунки для кожного присутнього, згідно з його бажаннями. Звідки ж вони взялися? Як все ж зміг з’явитися святий Миколай? Виявляється, диво, яке неможливе за законами шкільної фізики, стає цілком легким і простим за законами фізики квантової. 

Цей незвичайний урок запам’ятався не лише школярам. Крок за кроком в процесі виконання завдань команди створювали ще одне диво – hi-tech подарунки для Санти. Кожен став свідком дива, всі вирушили додому з подарунками: Санта – з супер санчатами з GPS навігатором та ноутбуком для реєстрації побажань і подарунків, а учні – з вірою в дива та розширеними межами вивченого у школі.

Інформація кафедри іноземних мов

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт