Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.10.2013

12 жовтня – День Національного гірничого університету

Цього року Національний гірничий університет відзначає 114-ту річницю від дня заснування!!! А починалося все саме 12 жовтня 1899 року у Потьомкінському палаці (нині Палаці студентів), де розпочалися перші заняття студентів-гірників.

Традиційно цей день відзначається як День університету і відкривається академічною лекцією ректора для першокурсників. Історія і становлення унікальної на теренах України вищої гірничої школи не має аналогів. Від кількох десятків слухачів Катеринославського вищого гірничого училища НГУ виріс і сформувався у відомий у світі науково-дослідний і освітній центр, який випустив 80 тисяч висококваліфікованих фахівців гірничої справи та інших галузей.

Цього року в рамках святкування Дня університету відбулася ціла низка заходів – традиційна Міжнародна конференція вчених та промисловців «Форум гірників» та урочисте посвячення старшокурсників у гірники, зустріч “Друзів книги”, а також «Ярмарок можливостей 2013».

Вітаємо студентів, викладацько-професорський корпус, випускників, й усіх, чия доля пов’язана з Національним гірничим університетом!


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт