Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.10.2018

ФОРУМ ГІРНИКІВ – 2018

Сьогодні, 11 жовтня, в НТУ «Дніпровська політехніка» відбулося урочисте відкриття Форуму гірників – 2018. Серед присутніх – багато гостей і студентів. Географія прибулих широка. До нашого університету приїхали гості з Польщі, Казахстану, Білорусії, Китаю, Німеччини, щоб обмінятися досвідом, знайти спільні теми та ідеї для подальшого розвитку й вдосконалення галузі.

З вітальним словом до учасників Форуму гірників звернувся академік НАН України ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Геннадій Півняк: «Дозвольте привітати Вас з відкриттям Форуму, з можливістю зустрітися, поспілкуватися і визначити нові обрії й шляхи вдосконалення інноваційного інвестиційного розвитку енергетичного комплексу України. Ми радіємо, що з нами провідні фахівці високотехнологічної компанії ДТЕК, наші закордонні партнери, радіємо що в нашій залі присутні студенти нашого університету й інших університетів. Тут присутні всі профільні кафедри, які пов'язані з гірничою справою, з технологічним насиченням, з розвитком інноваційної технічної освіти. Зміююються часи, обставини, економічні умови, але незмінно стоїть перед людством проблема енергетичного забезпечення. Завдяки розвинутій освітній програмі ми розширюємо рівень підготовки наших майбутніх фахівців, а такі масштабні зустрічі додають нам наснаги працювати з молоддю… ».
На пленарному засіданні науковці представили цікаві й актуальні теми: «Конвергентні технології і цифрова реальність» – Г.Г. Півняк, А.Н. Шашенко, М.С. Пашкевич ; «Штучний інтелект у гірничодобувній галузі. Глобальні зміни до 2030 р.» В. І. Бондаренко, Д. Малашкевич; «Енергетичний поворот – головне завдання ХХІ століття» - М.А. Нойбергер; «Основні підходи до створення ГІС відновлюваних джерел енергії» - Г.Г. Півняк, Б.С. Бусигін, Е.Л. Сергеєва.


У роботі форуму взяли участь – голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов та представники обласної адміністрації, генеральний директор ДТЕК Юрій Чередніченко, ректор Криворізького національного університету Микола Ступнік та інші гості.

Після закінчення пленарного засідання відбулося традиційне театралізоване посвячення студентів-старшокурсників у гірники.

Надалі Міжнародна науково-технічна конференція «Форум гірників – 2018» працюватиме у форматі науково-технічних секцій за індивідуальними планами.


ІАЦ НТУ «Дніпровська політехніка»
Фото відеостудії «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт