Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.07.2018

Досвід навчання в університетах Німеччини та Австрії


У Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка» студенти першого курсу спеціальності «Менеджмент» у рамках лінгвістичної практики мали можливість відвідати захід, що відбувся в інтелектуальній вітальні кафедри іноземних мов «Smart Lounge». Майбутні менеджери зустрілися зі студентами 5-го курсу гірничого факультету, кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища, Тетяною Дерябкіною та Кирилом Зворигіним, які поділилися досвідом навчання в університетах Німеччини та Австрії завдяки міжнародній програмі обміну студентами Erasmus+ розповіли про свої враження, а також відповіли на запитання студентів та дали цінні поради.

Кирило Зворигін завдяки програмі Erasmus+ отримав можливість навчатися в університеті Леобена, Австрія. Як зазначає юнак, у підготовці до поїздки він отримував неабияку допомогу від рідної Дніпровської політехніки. «Зараз українцю досить легко потрапити на навчання за кордон. Достатньо лише знати англійську мову на рівні В2, зберігати «заначку» на чорний день та розумітися на своїй спеціальності, - розповідає хлопець. – Щодо грошей, то стипендія хоч і виплачується (якщо передбачено програмою), але свою першу стипендію в Австрії я чекав місяць. Тому потрібно мати власні кошти на гуртожиток та харчування як мінімум на місяць».

Кирило побачив, як відбувається розробка проекту у Європі, а під час виступу приділив увагу тому, що міг звернутися з будь-яким питанням до будь-кого на кафедрі університету Леобена та завжди отримати допомогу.
«Під час навчання я відвідав Любляну, Кельн, Цюрих, Відень, Бад-Гастайн, Земмерінг, Грац та інші невеличкі міста, - ділиться хлопець. – Крім цього, я вдосконалив свою англійську до автоматичного рівня, познайомився з безліччю цікавих людей, отримав уявлення про життя австрійців серед гір та гірських річок, а також знайшов друзів від Мексики до Індії, які вже сумують без мене, а я без них».

Тетяна Дерябкіна завдяки співпраці Міжнародного офісу Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» з університетом Кобленц-Ландау взяла участь у конкурсі від програми Erasmus+. Таким чином Тетяна отримала можливість навчатися півроку за магістерською програмою «Екологія» у німецькому університеті Кобленц-Ландау, місто Ландау.
«Навчання було вельми цікавим. Спочатку важко звикнути до викладання англійською мовою, але після повернення у рідний університет я сумую за цими лекціями», - розповідає дівчина.

Наприкінці зустрічі Тетяна Дерябкіна звернулася з надихаючими словами до студентів: «Для тих, хто все ж має мрію побувати за кордоном, навчатися у європейському ВУЗі – робіть це зараз! Ви маєте унікальну можливість втілити в життя свою мрію! Не зволікайте, вивчайте мову, займайтеся самовдосконаленням! Все у Ваших руках!».

Після обговорення та відповідей на запитання щодо виступів гостей на студентів-менеджерів чекав невеликий сюрприз від Кирила: він зіграв на гітарі та заспівав дві власні пісні! Недарма кажуть,що талановита людина – талановита у всьому, яскравим прикладом тому є Кирило Зворигін. Хлопець має не тільки здібності до навчання, а ще й неабиякий талант до музики – грає на гітарі, співає, пише власну музику й пісні, а також є керівником музичного гурту. Під час поїздки до Австрії він навіть грав імпровізаційні сесії (джеми) з іншими музикантами у місті Грац!
 

Влада Литвин
Фото Яна Горожій


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт