Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
07.05.2018

«До питання про адаптацію іноземних студентів до навчання в Україні»

Доцент кафедри філології та мовної комунікації НТУ «Дніпровська політехніка» Г. А. Онищенко взяв участь у роботі IV Міжнародної науково-методичної конференції «Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в Україні», яка відбулась 2-4 травня 2018 р. у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя. 


Відкриття конференції відбулося за участю Другого Секретаря Посольства Індії в Україні пана Брахата Сінг Бішту, директора Українського державного центру міжнародної освіти Олени Шаповалової, ректора університету професора Петра Яснія, проректора університету Тетяни Вітенько, директора Центру міжнародної освіти ТНТУ Богдана Ковалюка, представників Державного університету «Люблінська політехніка» (Польша), Опольського технологічного університету (Польща), Університету Валенсії (Іспанія), Університету прикладних наук Шмалькальден (Німеччина), Каунського технологічного університету (Литва) та ін.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань нормативно-правового забезпечення та стандартів міжнародної освіти в Україні, інтернаціоналізації вищої освіти та її впливу на українську освітню систему, організацію навчального процесу для студентів-іноземців, організаційних та виховних заходів для соціальної адаптації іноземних студентів із різних регіонів світу.

Конференція дала змогу вдало продемонструвати методики викладання української мови як іноземної та використання народних традицій України як засобу мовної адаптації іноземних студентів.

На конференції Геннадій Онищенко виступив з доповіддю на тему «До питання про адаптацію іноземних студентів до навчання в Україні», був модератором секційного засідання, установив робочі контакти з адміністрацією ТНТУ ім. І. Пулюя, зокрема з проректором із міжнародної діяльності та директором Центру підготовки іноземних громадян.

ІАЦ НТУ «Дніпровська політехніка»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт