Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
10.04.2018

Унікальність генія сюрреалізму в реаліях сьогодення

Викладачі кафедри ОКММ скористалися унікальною можливістю особисто познайомитися зі своєрідною творчістю Сальвадора Далі. Єдина в Україні виставка тиражної графіки і кольорової літографії Сальвадора Далі Biblia Sacra пройшла в Дніпрі в приміщенні Музею українського живопису.
Завдяки проекту «Дніпро – місто художників» ці оригінальні роботи змогли вразити як досвідчених художників, так і любителів живопису.

Як розповіла мистецтвознавець Людмила Тверська, представлені твори мистецтва в Україні ще не бачили. Графіку і літографію зібрали з приватних колекцій.
Роботи-оригінали оформлені незвичайним способом й подані з використанням сучасної інформаційної техніки.

Викладачі кафедри основ конструювання механізмів і машин зацікавилися винахідливістю художника, відображену в техніці літографії. Техніка булетізм, яку винайшов Далі, знайшла відбиття в серії «Сакральна Біблія». Художник стріляв в картини із старовинної рушниці кулями з жирної туші. У хаотичному візерунку плям і бризок він бачив провидіння вищих сил і преамбулу майбутньої картини. І домалював цю заготовку аквареллю, гуашшю, темперою.
Такі підходи в роботі розкривають і розвивають уяву, що вкрай важливо при роботі зі студентами.

З огляду на новий напрямок підготовки кафедри – спеціалізація «Промислова естетика і сертифікація виробничого обладнання», відвідування таких заходів як виставка Далі, безумовно, необхідна й корисна. Враження від побаченого відгукується у сприйнятті реальності та сприяє креативному розвитку. 
Полярність оцінок, що супроводжують творчість Далі, є дуже цікавою і змушує замислитися над власним їх сприйняттям.


Інформація кафедри основ конструювання механізмів і машин

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт