Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.10.2017

Інформаційний день Національного контактного пункту програми ЄС Горизонт – 2020 «Безпечна, чиста та ефективна енергетика»

Разом із проведенням міжнародної науково-практичної конференції «Форум гірників – 2017», під егідою Національного контактного пункту програми Горизонт 2020 «Безпечна, чиста та ефективна енергетика» за підтримки Міністерства освіти і науки України06 жовтня 2017 р. проведено Інформаційний день «Перспективи участі українських закладів у програмі ЄС Горизонт-2020 та інших ініціативах ЄС». 

Особливість «Інформаційного дня» полягає в розгляді можливості участі українських закладів у наукових та освітніх програмах, що фінансуються закордонними структурами через призму практичної реалізації проектів міжнародної співпраці. 

Впродовж конференції своїм досвідом виконання міжнародних проектів поділилися керівник Національного контактного пункту «Безпечна, чиста та ефективна енергетика» Р.О.Дичковський та керівник відділу міжнародної академічної мобільності К.Є. Тюхменьова, які представили інформацію щодо реалізації трьох проектів НГУ у рамках програми Горизонт 2020: Віртуальна шахта як модель для розширення горизонтів навчання пересічних громадян (VirtualMine); Міжнародна школа гірництва у м. Дубровник (DIM ESEE); Водньо-орієнтована підземна газифікація вугілля для Європи (HUGE)». 

Також успішним досвідом реалізації проекту академічної мобільності, що передбачала обмін молодими науковцями та студентами поділилася доц. кафедри екології О.О.Борисовська, яка виступила з доповіддю «Практичний досвід НГУ у реалізації міжнародних проектів у рамках програм ERASMUS+, KA1 (MobilityofYouth) на прикладі реалізації проекту ERASMUS+ KA1 MOSAIC.

Інформацію щодо отриманого фінансування за проектом: «RIS EIT RawMaterials Project RAISESEE: Raw Materials Students Internshipsin East South East Europe» представила менеджер відділу міжнародних освітніх проектів К.С.Жабчик. Даний проект виконується у рамках RIS ініціатив програми Горизонт-2020. 

Особливу увагу прикувала доповідь завідувача кафедри гідрогеології та інженерної геології Д.В.Рудакова. Він представив звіт щодо успішної реалізації проекту,який фінансувався МОН України, Національним гірничим університетом та Німецьким бюро з екологічної безпеки. Його доповідь на тему «The Experience of Collaborationwith the Partnersfrom Germanywithin the Advisory Assistance Programme» викликало живе зацікавлення в учасників зібрання. У цьому проекті Національний гірничий університет виступає грандхолдером та координатором. 

Додаткову інформацію щодо проведення Інформаційного дня та матеріалів доповідей можна отримати на сайті Національного контактного пункту програми ЄС Горизонт – 2020 «Безпечна, чиста та ефективна енергетика».

Інформацію надано Національним контактним пунктом програми ЄС Горизонт – 2020 «Безпечна, чиста та ефективна енергетика»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт