Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
24.04.2017

Неформальні зустрічі на юридичному

У форматі виконання Програми розвитку ДВНЗ «Національний гірничий університет» до 2025 року на юридичному факультетi проводяться зустрiчi з видатними юристами Днiпропетровщини. У четвер, 20 квiтня 2017 року відбулося знайомство студентів IV курсу спеціальності «Правознавство» із практикуючим адвокатом, кандидатом юридичних наук, членом Ради адвокатів України Євгеном Вікторовичем Большаковим.


Завдяки активній допомозі викладачів кафедри кримінального права та кримінології ДВНЗ «Національний гірничий університет» та її завідувача, доцента, заслуженого юриста України Євгенії Григорівни Шаніної в межах дисципліни «Правоохоронне право» (Адвокатура України) була організована та реалізована неформальна бесіда із практикуючим адвокатом.


Цікавий матеріал, приклади з особистого досвіду та «живе» викладення теорії зробили час, відведений для зустрічі, непомітним.

Серед всього зазначеного Євгеном Володимировичем студенти могли виокремити найважливіші й найцікавіші постулати, як: аспекти самоврядування осіб, зайнятих у адвокатській діяльності; приклади зловживань та правопорушень з боку державних установ щодо одного з найдемократичніших інститутів громадянського суспільства – адвокатури та її представників – адвокатів; цитування та роз’яснення основних аспектів, пов’язаних із Кодексом адвокатської етики.


Під час зустрічі студенти мали можливість запитати про проблеми, які турбують студентську спільноту: запитання без трафарету та листків, саме ті, на які дійсно хочеться отримати відповідь.

Окрім робочого процесу, цікаво було послухати, чим займається така людина у вільний від роботи час. Студенти дізналися про туристичні уподобання Євгена Володимировича і отримали запрошення скласти йому компанію в поході до Карпат та на рафтингу. І головне – про один з важливих аспектів Кодексу адвокатської етики, а саме – всебічний розвиток та широке коло інтересів.


В цілому можна сказати про масу задоволення та позитивних емоцій від даної зустрічі, цінності якій додає неформальність її проведення. Отже, хочеться висловити подяку від імені усіх студентів, по-перше, Євгену Володимировичу Большакову за те, що він знайшов час для відкритого спілкування з майбутніми колегами та поділився з нами своїм безцінним досвідом. А, по-друге, кафедрі кримінального права та кримінології за те, що завжди намагаються урізноманітити навчальний процес інтерактивними методами.

Катерина Кулинiч, студентка 4 курсу ЮФ, староста групи ПРю-13-1


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт