Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
21.04.2017

Зустріч студентів Національного гірничого університету з міським головою Дніпра Борисом Філатовим

Сьогодні, 21 квітня, мер Дніпра Борис Філатов відвідав Національний гірничий університет. Його зустрічали ректор Г.Г. Півняк, проректори і представники факультетів Національного гірничого університету.


Негода і великі клопоти щодо усунення у місті наслідків стихійного лиха не стали на заваді запланованої зустрічі мера зі студентами. Найперше, Борис Альбертович пояснив ситуацію, що склалася, і закликав виявити терпіння, бо обсяг робіт величезний, одних лише дерев звалено понад 4000,а також велика кількість електродротів. На повне наведення порядку знадобиться тижнів два. 


Зустріч проходила у форматі «запитання – відповідь». Студентів цікавлять найрізноманітніші проблеми: введення електронної системи оплати квитків в електротранспорті, можливість стати стипендіатом мера, чи може мерія посприяти гірничому в ремонті гуртожитків, чи передбачається нова програма туризму у місті, чи має мерія програму щодо працевлаштування випускників ВНЗ. Також звучали запитання стосовно протизсувних заходів у мікрорайоні Тополя. 





У відповідях мер не дав красномовних обіцянок, але запевнив, що зазначені проблеми, зокрема, які стосуються ремонту наших гуртожитків на «червоній лінії» (пр. Д.Яворницького), буде розглянуто і є надія вирішити у кінці наступного року. Зазначено, що стипендіальний фонд мера збільшено з одного до двох мільйонів гривен. Тож є стимул добре навчатися.

Розповідаючи про перспективи молодого покоління Дніпра, Борис Альбертович згадав свою студентську юність , наголосив, що трудитись він розпочав у 16 років, а навчався завжди на відмінно й успіхів досягнув завдяки власній праці над собою. Тобто наш загальний успіх залежить саме від кожного з нас. І допомога прийде тоді, коли ми самі будемо працювати, а не вичікувати, що хтось за нас зробить.


На завершення зустрічі міський голова Борис Філатов вручив пам’ятні годинники десятьом студентам, відмінникам й активістам громадського життя університету і міста, серед яких: Артем Трапезников, Максим Семеряков, Віталій Іщенко, Кирило Сорокін, Данило Кіньшаков, Ольга Тістечок, Ангеліна Трифонова, Дар’я Мусінова, Ангеліна Йолкіна, Тетяна Дерябкіна.



Далі мер ознайомився з виставкою науково-технічних досягнень Національного гірничого університету, зустрівся з провідними науковцями гірничого, які висловили свої цікаві пропозиції, що можуть посприяти технічному розвитку міста. 




ІАЦ НГУ
Фото творчої групи відеостудії «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт