Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.01.2017

Новорічна коляда в Українсько-Американському ліцеї НГУ


В Україні традиція новорічного святкування має особливо непросту та тривалу історію. Окрім Різдва та Водохрещі є давня традиція святкувати Старий Новий рік. Українська традиційна обрядовість та релігійно-культовий зміст передаються із покоління в покоління.
  
Багаті столи, лункі колядки і щедрівки, віншування та гостини – це Різдво, Старий Новий рік, Водохреща. Українці полюбляють новорічні свята, шанують й зберігають свої традиції, вражають весь світ тривалим новорічним святкуванням, колоритним національним вбранням, неймовірним виконанням колядок та щедрівок, запальними танцями, харизматичною грою на музичних інструментах, енергійним театралізованим дійством та самовідданою вірою у Щастя, Здоров’я, Мир, Злагоду, Добро та Надію. Україна колядує.



Водохреща – це третє, найбільше й завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. Саме в цей день учні Українсько-Американського ліцею теж долучилися до всеукраїнської новорічної коляди. Цікаво було спостерігати за сучасними ліцеїстами, які вмить перетворилися на народних колядників. Їм усім дуже пасувало національне вбрання, а відчуття згуртованості й родинного кола додавало сміливості й впевненості щодо виконання обрядових пісень, вітань та побажань. Із задоволенням юні колядники засівали аудиторії, посипали викладачам, ліцеїстам та бажали:
«На щастя, на здоров’я, на Новий рік,
Аби всім поталанило краще, ніж торік.
Творіть, працюйте та дерзайте, 
І досвід дітям передайте!»

У цей святковий день ліцеїсти-колядники бажають усім викладачам, співробітникам, студентам Національного гірничого університету у новому році наукових відкриттів, успіхів у навчанні, творчих здобутків, миру в Україні та злагоди в країні.






Нехай це світле свято відведе від усіх печалі, скорботи і погані думки, змиє святою водою всі негаразди. У Хрещенські морози серця людей теплішають. Тож нехай ніколи не вичерпається джерело добра. Відгоніть печаль, сльози й смуток. Покличте силу волі, порядність і доброту. Це велике свято! Воно для великих справ!


Фото відеостудії «Юність»
ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт